achter de schermen #14 – drukte en pijn

Twee weken die aanvoelden als een maand. De periode voor kerst is altijd druk om een of andere reden. Ik probeer het ieder jaar weer rustig aan te doen, maar ook dit jaar is het weer mislukt. Volgend jaar weer een kans haha. Ik wens jullie allemaal een fijne kerst!

De drukke periode begon met een uitje naar de Orchideën Hoeve. Een plek waar ik normaal al tot rust kwam, maar die nu nog mooier was door alle kerstlichtjes. En natuurlijk heb ik weer lekker veel foto’s gemaakt!

Op 14 december was mijn man jarig en hij wilde graag uit eten. Omdat hij eerst dacht dat hij niet thuis zou zijn had ik al een afspraak gemaakt voor die avond. Dus we zijn even snel naar het pannenkoekenhuis hier in het dorp geweest. Ook leuk!

Twee dagen later ging ik weer uit eten. Dit keer met mijn werk. Weer bij een restaurant in het dorp dus ik kon er lopend naartoe. Beste luxe! Het eten was lekker en het was gezellig om wat tijd met mijn collega’s door te brengen buiten het kantoor.

Een tijd geleden werd ik benaderd door iemand van de PDSB (belangenvereniging voor mensen met PDS). Ze vroeg zich af of ik een stuk wilde schrijven over solliciteren als chronisch zieke voor in hun ledenblad. Dat leek mij leuk dus ik stuurde mijn stuk in. En nu kreeg ik het blad op de mat. Toch leuk om je eigen tekst en naam gedrukt te zien staan. Dat is toch anders dan op mijn blog.

Ik heb de laatste tijd al weer veel meer pijn en na een drukke week werd dat alleen maar erger. Dus ik heb 3 dagen in bed gelegen en maandag ook nog minder uur gewerkt om een beetje bij te trekken.

De hele dag in bed liggen is saai en slapen lukte niet goed, dus ik heb veel series gekeken en gelezen. Daardoor heb ik eindelijk mijn boek van Game of thrones uit! Daar ben ik al sinds april in bezig en ik had mezelf voorgenomen dat ik hem dit jaar uit wilde lezen. Dat is dus gelukt!

Omdat ik ook graag iets wilde doen ging ik kaarten maken. Deze kaarten waren al voorgestanst dus ik hoefde alleen de onderdelen op elkaar te plakken. Dat was net haalbaar tussen het in bed liggen door.

Woensdag was Dokters vs internet op tv. Een programma waarin ik mijn verhaal deed over mijn conversiestoornis. Ik heb er onwijs veel reacties op ontvangen, ook van mensen die ik helemaal niet ken. Het gaf me zoveel positieve energie dat ik de pijn ook weer wat beter kon handelen. En ik was zelfs trots op mezelf tijdens het kijken van de uitzending, iets wat ik normaal gesproken nooit ben.

Ook al kan ik de pijn nu wat beter aan, het is er nog steeds. Het hindert mij in mijn doen en laten en het is vermoeiend. Dus ik bracht veel tijd door in mijn comfortabele warme huispak. Gelukkig wil een van de katten dan altijd wel even met mij knuffelen om me op te vrolijken!

Vorige keer vertelde ik over een mogelijke opname bij Psytrec om mijn PTSS te behandelen. Ik weet nu dat dat niet door gaat, omdat mijn soort trauma niet goed binnen hun methode past. Dus nu moet ik 2 weken wachten voor ik met mijn psychotherapeut naar nieuwe opties kan zoeken. Daardoor is het chaos in mijn hoofd. Wat moet ik nu, wat wil ik, wat zal de toekomst brengen? Daarnaast ben ik in mijn hoofd ook veel bezig met het opzetten van ideeën om voor mezelf te beginnen. Tijd dus om die chaos een beetje tot rust te brengen met puzzelen. Dat helpt altijd goed om mijn hoofd leeg te maken.

Wat heb jullie de afgelopen tijd gedaan? En hoe gaan jullie vandaag en morgen kerst vieren?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “achter de schermen #14 – drukte en pijn”

  1. Ah, pijn en chaos is niet fijn. Hopelijk komt er snel een oplossing qua behandeling. Super stoer dat je op tv was en in een tijdschrift stond.

    Fijne tweede kerstdag!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.