Orchideeën Hoeve – een tropisch uitje

In Luttelgeest zit de Orchideeën Hoeve; een tropische tuin waar je je ook in de winter prima kunt vermaken! Er groeien veel tropische planten en er is een vlindertuin, dus de temperatuur is aangenaam en alles overdekt. Ideaal voor in de winter dus. Daarnaast is het ook nog eens betaalbaar én hartstikke leuk!

Voor ons is de Orchideeën Hoeve maar een half uurtje rijden, dus ik ben er al vaker geweest. Maar nu mocht ik er ook een blog over schrijven. Sinds kort hebben ze de zwevende tuin geopend, dus dan kon ik die ook mooi gaan bekijken. En verder heb ik gewoon weer genoten van de bloemen en de vlinders. Je kunt op je gemak door de hoeve lopen en tussendoor iets eten in het restaurant. Nadat je alles hebt gezien kan je natuurlijk nog een orchidee meenemen uit de winkel, ze hebben heel veel verschillende soorten. Los, in een boeket of samen met andere planten. Voor ieder wat wils!

Hoewel er in de Orchideeën Hoeve natuurlijk heel veel orchideeën zijn, is dat niet het enige wat je daar kunt vinden. Er zijn nog veel meer tropisch planten. Ik maak daar dankbaar gebruik van om ‘artistieke’ foto’s te maken, omdat ze vaak mooie kleuren en vormen hebben. Maar de orchideeën zelf zijn ook mooi om te fotograferen.

Er zijn ook dieren te vinden in de Orchideeën Hoeve. Ze hebben een paar kleine aapjes rondlopen, maar die heb ik helaas nog niet op de foto gekregen. Er zijn ook veel vissen die je kunt voeren en schildpadden. Die zijn gelukkig een stuk gemakkelijker op de foto te zetten!

Een ander groot deel van de hoeve wordt in beslag genomen door de vlindertuin. Een lekkere warme ruimte met tropische planten, maar vooral heel veel vlinders. Echt heel veel, vlinders overal. Er zijn verschillende soorten vlinders en de een zit langer stil dan de ander. Ik heb dan ook nog lang niet alle soorten op de foto staan. Er staan tussen de planten regelmatig van die ‘lokplankjes’ waar ze van een sinaasappel kunnen drinken. Ik fotografeer ze liever als ze gewoon op een plant zitten, maar dat is iets lastiger.

Achterin de vlindertuin heb je een kast waarin van alle soorten vlinders poppen hangen. Sommige zijn ook al uitgekomen en dan zie je een vlinder die zijn vleugels op laat drogen. In de ruimte daarnaast staan een paar planten waar rupsen op zitten (want ja, dat is nou eenmaal hoe een vlinder begint). En ook hier hangen een paar cocons. Ik blijf het een fascineren proces vinden.

Iets wat momenteel gesloten is, maar anders toch wel favoriet is bij mij, is de lori tuin! Een ruimte vol met lori’s. Er staat daar eten, maar je kunt voor een klein bedrag ook wat eten (drinken eigenlijk, het is vloeibaar) mee naar binnen nemen om ze te voeren. De kans is vrij groot dat ze dan met meerdere tegelijk op je gaan zitten. Op dit moment is de tuin afgesloten vanwege de vogelgriep, maar zodra hij weer open is raad ik echt iedereen aan om daar voeding te kopen en de lori’s op je af te laten komen!

Tussen de tuinen door zie je ook nog veel planten staan. Vooral veel bakken waarin duizenden orchideeën staan. Er worden door de Orchideeën Hoeve ook veel orchideeën gekweekt. Het is bijzonder om er zoveel op een rij te zien staan. Er staan ook potten met orchideeën van meerdere jaren oud.

Zoals ik al zei is sinds kort de zwevende tuin open. De naam zegt het al, maar hier hangen de bloemen inderdaad in de lucht. Er zit ook een restaurant bij, zodat je tussen de bloemen kunt eten. Ik vond zelf het licht vrij geel en fel, waardoor wij in het gewone restaurant zijn gaan eten. Maar als je het wel leuk vind om tussen de bloemen te zitten dan kan dat prima.

Al met al is de Orchideeën Hoeve een aanrader voor iedereen! Een kaartje kost voor volwassenen €12,50 en daar kan je je met gemak meerdere uren mee vermaken. Parkeren is gratis, dus dat is mooi meegenomen. Er zijn een aantal speciale paden, maar over het algemeen is het ook voor mensen in een rolstoel goed toegankelijk. Bij de ingang staan ook veel rolstoelen die je kunt lenen als je geen eigen hebt. Kinderen zullen zich niet snel vervelen, maar als ze dat wel doen kunnen ze ook gaan spelen in de speciale speeltuin. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale lichtjesavonden en is er een kerstmarkt.

Ben jij wel eens bij de Orchideeën Hoeve geweest?

Ik heb de toegangskaartjes ontvangen
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Orchideeën Hoeve – een tropisch uitje”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.