Gemakkelijk overheerlijke brownies maken – review

homemade browniesNormaal gesproken kost het veel tijd om brownies te maken. Je moet de chocolade smelten en door het beslag mengen. Het resultaat is lekker, maar je bent er enige tijd mee bezig en het wordt een rotzooi. Dit was voor mij een reden om geen brownies te maken. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden; Brownies van Home Made. Het enige dat je hoeft te doen is water toe te voegen aan de mix en het vervolgens 40 minuten in de oven te laten staan. Ideaal! En het is niet alleen gemakkelijk, het is ook nog eens heerlijk! Als ik heel eerlijk bent vind ik deze brownies zelfs lekkerder dan brownies gemaakt from scratch. Bij deze mijn review.

In het pak zit alles wat je nodig hebt. Naast de mix zit er ook een kartonnen bakvorm in. Deze is precies groot genoeg voor al het beslag. Er zitten een soort flapjes aan die je na het bakken kunt openvouwen waardoor het gemakkelijker wordt om de brownie aan te snijden. Ik gebruik zelf meestal een vierkante bakvorm van mijzelf. Deze is iets groter waardoor de brownie minder hoog wordt, maar uiteindelijk heb je meer stukjes om van te genieten. Ook de omschrijving achterop het pak klopt precies. Als je de brownies op de juiste temperatuur in de oven zet heb je inderdaad precies 40 minuten nodig voordat ze gaar zijn.

ervaring homemade browniesGoed we gaan beginnen met bakken. Eerst zet je de oven aan om voor te verwarmen. Vervolgens pak je een schaal waar je de mix in gooit. Je pakt de juiste hoeveelheid water en je gooit dit erbij. Nu kan je gaan mixen met een mixer, in het begin stuift de mix dan en zit alsnog je hele keuken onder de troep. Ik gebruik daarom altijd een vork om het water met de mix te mengen. Zorg dat er geen poeder meer zichtbaar is en dan is het goed gemixt. Om het extra lekker te maken snijd ik altijd wat walnoten in stukjes en meng deze door het beslag.

brownies met walnotenGiet nu het beslag in de bakvorm. Om het af te maken leg ik ook nog wat walnoten bovenop het beslag. Denk goed na hoe je ze neerlegt, want het bepaalt na het bakken voor een groot gedeelte hoe je de stukjes kunt aansnijden. Zet de bakvorm in de oven en wacht 40 minuten.

gemakkelijke browniesEn klaar! Je moet het nog heel even af laten koelen, maar je hoeft niet te wachten tot ze koud zijn. Het is namelijk ook heerlijk als ze nog een beetje warm zijn.

brownies maken

 

Ik vind dit echt een geweldig product. Als je weinig tijd hebt maar toch iets wil bakken is dit geschikt. Als je op het laatste moment visite krijgt en je wilt iets lekkers op tafel kunnen zetten is dit geschikt. En zelfs als je een regelrechte ramp in de keuken bent kan hier niks mis mee gaan. Ze smaken zeer goed. De bovenkant is een beetje krokant, maar de rest is heerlijk smeuïg. Het is ook ideaal dat je naast dit pak geen voorwerpen nodig hebt om de brownies te kunnen maken (naast de oven dan natuurlijk). Al met al geef ik dit product een 9 en raad ik het aan iedereen aan.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

1 gedachte over “Gemakkelijk overheerlijke brownies maken – review”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.