GLOW Eindhoven – is het de moeite waard?

Vrijdag kwam mijn man op het idee om naar GLOW te gaan. Een soort fesitval op het gebied van lichtinnovatie. Nee dankjewel. Tot ik op de website ging kijken. Het was niet alleen technisch gedoe, het zag er nog leuk uit ook. Omdat Dronten en Eindhoven niet naast elkaar liggen boekten we een hotel. GLOW is namelijk ’s avonds en we hadden geen zin om halverwege de nacht pas weer terug te komen. Benieuwd wat ik er van vond?

GLOWNext

Wat is het?
GLOW Eindhoven staat in het teken van lichtkunst. Dit jaar is het thema Natuur & Architectuur. Je hebt GLOW in het centrum van Eindhoven. Er zijn gebouwen uitgelicht en er zijn kunstwerken gemaakt met licht en projectie. Daarnaast heb je GLOW Next in Strijp-S, een wijk in Eindhoven. Hier zijn vooral experimenten en technologische ontwikkelingen te zien. GLOW is dit jaar van 7 t/m 14 november. Op vrijdag en zaterdag kan je de kunstwerken van 18.30 tot 24.00 bekijken. Op de andere dagen tot 23.00 uur. Je hoeft geen toegang te betalen, dus dat is fijn! Wel zijn er een paar specials waar je tickets voor moet kopen. Dat kan ter plekke voor 5 euro of in de voorverkoop voor 4 euro. Je kan ook een passe-partout kopen voor 3 specials voor 10 euro. Tussen het centrum en de Strijp-S rijden pendelbussen en taxi’s van BMW die je gratis brengen.

GLOW Eindhoven

GLOW Next
Wij begonnen bij Strijp-S. We hadden gelezen over de pendeldiensten en het leek ons goedkoper om daar te parkeren dan in het centrum. Bij de Strijp heb je 13 objecten. Het rondje is relatief klein qua afstand, maar we zijn er toch wel 1,5 uur mee bezig geweest. De route was heel goed aangegeven. We hadden een plattegrond gekocht en de route is ook op de GLOW app te vinden, maar dat was niet nodig. Overal stonden pijlen gemaakt van lichtstroken en alle objecten waren genummerd met lichtstroken.

Hoewel het technische aspect mij weinig kon interesseren waren de meeste objecten wel heel indrukwekkend om te zien. Het was niet gewoon licht, door bepaalde technieken zag dat licht er echt heel bijzonder uit.

GLOW

GLOW
Nadat we alles gezien hadden bij Strijp-S gingen we naar de taxiplaats. Er stonden geen taxi’s, maar er kwam na een paar minuten gelukkig een pendelbus aanrijden. Die bracht ons naar het beginpunt van de GLOW route in het centrum. Je kunt eventueel ook lopend gaan, maar dat is 20 minuten lopen. Voor mij was dat teveel omdat ik wist dat de route in het centrum 5 km was. Wij hebben er ruim 2,5 uur over gedaan, dus ik was blij dat we daarna weer terug konden met een BMW taxi.

In het centrum was het heel erg druk. De route was daar niet heel duidelijk aangegeven, maar je kon de massa volgen. Er stonden nergens pijlen, maar de lantaarnpalen op de route hadden rode lampen. Toch gebeurde het een paar keer, zeker tussen de kroegen, dat het niet heel duidelijk was welke kant we op moesten gaan. In dat geval is de app heel handig.

De kunstwerken in het centrum waren over het algemeen wat minder bijzonder. Er waren een aantal projecties. Die vonden wij niet heel erg mooi. Er waren echter ook genoeg objecten waarbij het wel echt om licht ging die we erg leuk vonden. Het was minder bijzonder dan bij GLOW Next, maar het was wel leuk en mooi om te zien.

Op de Markt heb je een dome staan met een 360 graden projectie er in. Dit is een special waarvoor je een kaartje moet kopen. Omdat mijn man gewerkt heeft met dit soort projectoren wilde hij graag naar binnen. Ik vond het ook erg mooi om te zien. Iedereen lag op de grond, zodat je goed naar de projectie kon kijken. Het was heel mooi uitgelijnd en ik had meerdere keren het gevoel dat ik zelf ook bewoog.

GLOW Eindhoven

Wat zijn onze aanraders?
In het centrum was het vele malen drukker dan in de Strijp, maar dat is zonde. Wij vonden allebei dat route van Strijp-S veel mooier en leuker. Sla dat dus zeker niet over! Als je daardoor in tijdnood komt kan je er voor kiezen om in het centrum een aantal dingen over te slaan. De route door het park vonden wij het mooist. Hier stonden echte lichtkunstwerken. Daarnaast is het de moeite waard om wat verder door te lopen naar de Markt om naar de Hidden Towers te kijken (de 360 graden projectie).

Wil je wel heel graag alles zien? Ga dan op vrijdag of zaterdag en zorg dat je echt om half 7 begint. Wij zijn door het eten 3 kwartier later begonnen en wij hebben het echt net aan gered qua tijd. Als je tussendoor nog even ergens wilt zitten om te drinken heb je alle tijd nodig. Woon je in de buurt? Dan kan je ook een avond naar GLOW Next gaan en een andere avond naar GLOW.

Spreekt GLOW jou aan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

15 gedachten over “GLOW Eindhoven – is het de moeite waard?”

 1. Wat leuk om dit te lezen! Ik heb toevallig gisteren besloten om ook te gaan, al twijfel ik nog over de dag (vandaag of donderdag, even kijken naar het weer). Waar stoppen die pendelbussen precies? Heel leuk dat je hier een blogje over hebt gemaakt!

  Beantwoorden
  • Op de plattegrond staat een geel vierkantje met een auto er in, daar stoppen de pendelbussen en de taxi’s. De Strijp-S is dat achter het klokgebouw. Bij het centrum bij het Parktheater.
   Veel plezier alvast!

   Beantwoorden
 2. Een paar jaar terug ben ik naar glow geweest. Toen is me dat zo tegengevallen dat ik niet snel nog eens ga.
  Hoewel het er weer veelbelovend uit ziet, denk ik dat ik net als toen teleurgesteld word.

  Beantwoorden
  • Jammer dat het je toen zo is tegen gevallen! Er waren een aantal dingen die tegen vielen, maar over het algemeen vond ik het wel de moeite waard. Maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal met andere jaren

   Beantwoorden
 3. Ik ga donderdag naar Glow. Vorig jaar was ik er ook en ik vond het erg leuk! Het was een lange wandeling (voor mij) maar het was het meer dan waard. Ik hou wel van die lichteffecten. En daarnaast was ik met vriendinnen en was het dus super gezellig. Goede tip om bij de Strijp te parkeren. Daar waren we nog wat over aan het dubben, namelijk! Voor je vriend was dit vast wel erg interessant ook!

  Beantwoorden
 4. Ik vond de route niet heel bijzonder, maar dat kwam ook voornamelijk door de drukte en de grote afstand. Alles in het centrum was wel erg mooi! En ik woon in Eindhoven, dus de fijne sfeer van al die lichtjes afgelopen week was nog het leukst!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.