How to: pot vol koekjes

Je hebt er vast wel eens van gehoord; de pot vol koekjes. Dat is een pot met ingrediënten om koekjes mee te bakken. Je hoeft alleen nog maar ei en boter toe te voegen. Heel leuk als je iemand een klein cadeautje wilt geven. Het is snel en gemakkelijk te maken, maar het resultaat is groots! Ik had van mijn oma een paar potten gekregen en besloot deze te gaan vullen.

pot vol koekjes

Ik heb een oude koffiepot gekregen waar 800 ml in kon. Je kan ook een grotere of kleine pot gebruiken, maar dan moet je natuurlijk wel de hoeveelheden ingrediënten aanpassen.

Wat heb je nodig?
– 150 gram bloem
– 1 zakje bakpoeder
– snufje zout
– 80 gram bruine basterdsuiker
– 80 gram kristalsuiker
– 100 gram smarties of chocolade M&M’s
– 75 gram ongezouten pinda’s
– 100 gram chocolade naar keuze

recept pot vol koekjes

En nu?
Nu is het eigenlijk heel gemakkelijk. Gooi de ingrediënten in de pot en klaar! Maar je wilt natuurlijk dat de pot er een beetje mooi uitziet. Daarom doe je alle ingrediënten apart in de pot zodat je mooie laagjes krijgt. Als je de volgorde van de lijst aanhoudt krijg je allemaal verschillende kleuren na elkaar, wel zo leuk. Handig is om na de bloem even tegen de pot aan te tikken. Bloem heeft namelijk de neiging om aan de rand te gaan plakken waardoor je andere laagjes minder goed zichtbaar zijn. Als je een paar keer tegen de pot aan tikt is het meeste bloem van de rand verdwenen. Daarna kan je na alle laagjes ook even met je vingers te lagen aandrukken zodat ze wat strakker komen te liggen.

Klaar!
Je kunt de pot natuurlijk nog een beetje versieren, maar in principe is hij klaar om hem zo weg te geven. Ik heb voor jullie nog even een labeltje gemaakt met instructies erop die je er bij kunt geven. Dit label heb ik ook nog in hoge resolutie. Stuur daarvoor even een e-mail naar leonie@sugarframe.nl. Zo heb jij een leuk, goedkoop en gemakkelijk cadeau!

hoe pot vol koekjes

O en maandag komt er een artikel online waar je deze pot nog veel leuker mee kunt maken!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.