Kleuren voor volwassenen – de nieuwste trend

Het kan je bijna niet ontgaan zijn; kleuren voor volwassenen in hip! Het begon klein, maar inmiddels kan je in heel veel winkels speciale kleurboeken en potloden kopen. Waar je het vroeger nog moest doen met kinderkloerboeken of boeken met mandala’s zijn er nu heel veel kleurboeken te krijgen die speciaal voor volwassenen zijn ontworpen. De kleurplaten zijn gedetailleerd en ze zijn niet kinderachtig (meestal dan, soms zijn ze gewoon heel schattig).

kleuren voor volwassenen

Ik heb kleuren altijd al leuk gevonden. Mijn tekentalent is niet ontwikkeld, ik kan nog niet eens een vierkant of een hartje tekenen. Daarom zijn kleurplaten voor mij zo ideaal. Ik kan op die manier wel creatief bezig zijn, maar het wordt geen mislukte tekening. Maar toen ik ouder werd vond ik de kleurboeken niet zo leuk meer. Ik kwam niet veel verder dan boeken van Disney. En hoewel ik fan ben van Disney vond ik het niet leuk om die boeken te kleuren. Ik werd dan ook helemaal blij toen ik vorig jaar op het boekenfestijn een kleurboek speciaal voor volwassenen tegen kwam. En sindsdien zie je ze overal. Niet alleen bij de boekhandels, maar ook de Action, Wibra en Xenos doen mee aan deze trend.

Momenteel bestaat de hobby voor mij vooral uit het kopen van de kleurboeken moet ik toegeven. Ik maak nog te weinig tijd vrij om daadwerkelijk te gaan kleuren. Toch houdt mij dat niet tegen om iedere keer weer een nieuw boek te kopen. Ik kan zo gelukkig worden van het bekijken van een mooi kleurboek en te weten dat dat bij mij thuis ligt. Maar ik wil niet dat ik teveel kleurboeken krijg die liggen te wachten tot ik er ooit iets mee doe. Best lastig omdat er nu zoveel aanbod is. Ik heb dus met mijzelf afgesproken dat ik niet ieder boek mag kopen. En als de action bijvoorbeeld 4 nieuwe boeken heeft dan mag ik alleen de mooiste kopen. En ik ben kritisch of ik de kleurplaten wel mooi genoeg vind. Hoe goedkoop het boek ook is, het is zonde om te kopen als er maar 2 mooie platen in staan. Door die regels heb ik mijn kleurboekencollectie toch nog vrij bescheiden weten te houden. Maar nu wordt het tijd om er ook iets mee te doen.

kleuren voor volwassenen

Ik heb onderzoek gedaan naar redelijke potloden voor redelijke prijzen. Ik heb nu vrij veel kleuren en de potloden kleuren ook lekker. Geen excuus meer om niks te doen dus. Ik ga nu vaker even zitten om te kleuren. Het is heerlijk. Je kan even je verstand op nul zetten en ontspannen. Ik houd het helaas niet heel lang vol omdat mijn arm, schouder en nek snel pijn gaan doen, maar daardoor kan ik extra lang genieten van een kleurplaat!

Doen jullie ook al mee met deze trend?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Kleuren voor volwassenen – de nieuwste trend”

  1. Ik heb zo’n boek een paar maanden terug van mijn moeder gehad en ze vond hem zo leuk dat ze er zelf ook een gekocht heeft!
    En idd je hebt gelijk, er tijd voor maken is best lastig haha.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.