Laats gelezen boeken #2

Anderhalve maand geleden schreef ik voor het eerst een blog over de boeken die ik het laatst gelezen had. Daarna kwam #boektober en las ik 4 boeken. Ik was nog bezig met een 5e boek. Die wilde ik eerst uitlezen voordat ik een nieuw artikel zou schrijven. Dat duurde iets langer dan verwacht doordat ik druk was met NaNoWriMo, maar het boek is uit!

stapel boeken

Jetset
Ik begon met Jetset van Marion Pauw. Ik las hem als dwarsligger en dat was ideaal! Wat ik fijn vind aan mijn e-reader is dat ik hem gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Dat was de dwarsligger zelfs nog meer.

In Jetset wordt er een moord gepleegd op een boot met rijke vrienden. De crew probeert de dader te vinden. Het boek was fijn geschreven. De hoofdstukken waren ingedeeld op gebeurtenissen per ruimte. Hierdoor waren het kleine hoofdstukken en dat is ook heel fijn als je even tussendoor wilt lezen. Daarnaast las het boek gewoon snel weg, omdat je wilde weten wie de moord gepleegd had.

4/5 sterren

De Alchemist
Dit boek is gebaseerd op de verhalen van Nicolas Flamel. Als je Harry Potter gelezen hebt ken je hem vast wel als de vriend van Perkamentus die de Steen der wijzen gemaakt heeft. Het is het eerste boek uit een serie van 6 boeken.

Een tweeling komt tijdens hun werk opeens terecht in de wereld van Nicolas Flamel waar dingen als magie en wezens van duizend jaar oud heel normaal zijn. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat dus ik ga de rest van de serie ook lezen. Toch had ik in het begin moeite om door het boek heen te komen. Pas bij de laatste 80 bladzijdes kwam ik er lekker in.

3/5 sterren

Het Rosie project
Veel bloggers hebben al geschreven over dit boek en waren er lovend over. Hierdoor was ik zo nieuwsgierig geworden dat ik het boek bovenaan mijn to-read lijst zette.

Het gaat over Don, zijn hersenen zijn anders geprogrammeerd dan anderen zoals hij zelf zegt. Er wordt in het boek op gezinspeeld dat hij autistisch is, maar er wordt niet zoveel aandacht aan gegeven, hij is gewoon anders. En dat is aandoenlijk. Hij gaat op zoek naar een vrouw en dat verloopt niet helemaal zoals verwacht. Ik heb genoten van zijn zoektocht!

4/5 sterren

Boeken over schrijven
Omdat ik mij in oktober aan het voorbereiden was op NaNoWriMo las ik ook twee boeken over schrijven. Ik begon met de Verhalenmachine. Deze viel helaas een beetje tegen. Er stonden vooral veel vanzelfsprekende tips in. Ik heb er niet zoveel aan gehad. Ik kom niet verder dan 2/5 sterren.

Daarna ging ik verder met Zo schrijf je een kinderboek. Hier stonden al iets meer tips in die ik kon gebruiken. Er werd alleen vrij veel tekst voor gebruikt. Het las niet zo fijn weg als Schrijven Kreng! die ik eerder dit jaar las. Dus dit boek blijft wat mij betreft steken op 3/5 sterren.

Welke boeken heb jij de laatste tijd gelezen?

Bron covers: googreads.com
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.