Laatst gelezen boeken #5

Deze ‘laatste gelezen’ blog is iets anders dan de vorige 4. Ik heb namelijk ook 2 van deze boeken geluisterd. Voor de blog maakt het natuurlijk niet uit of ik een boek luister of lees, maar voor mezelf merkte ik wel duidelijk verschil.

Ragdoll

Ik was al een tijdje benieuwd naar Ragdoll. Toen ik die voorbij zag komen in Storytell (ik had een proefabonnement) besloot ik die meteen te gaan ‘lezen’. Ik vond de verhaallijn goed. Een politieteam probeert een moord op te lossen van een lijk wat uit meerdere personen bestaat. Je blijft meezoeken naar de oplossing en iedere keer als je het denkt te weten veranderd er weer wat. Daardoor blijft het spannend! Er waren veel gebeurtenissen, waardoor ik soms de draad kwijtraakte, maar ik denk dat dat vooral kwam doordat ik het boek als luisterboek had. Als ik dit boek gelezen zou hebben zou ik er waarschijnlijk ingezogen zijn! Maar ook als luisterboek was het een leuk boek en vond ik dit geen standaard misdaadboek.

4/5 sterren

Bestel Ragdoll hier: 

Het boek voor meisjes met lef

Dit boek werd met veel bombarie gepromoot op Twitter. De voorkant van het boek sprak mij aan en ik wilde hem graag kopen. Dat zegt veel, aangezien ik eigenlijk nooit meer boeken koop. In de boekenwinkel bladerde ik het boek door en de illustraties spraken mij aan, maar ik liet hem toch liggen, omdat ik mij afvroeg of de inhoud wel wat voor mij zou zijn. Uiteindelijk leende ik het boek in de bibliotheek en het was inderdaad wat ik vermoedde. De vormgeving was helemaal mijn stijl, maar de inhoud was niet mijn ding. Er werd vooral veel geschreven over echt op avontuur gaan, terwijl ik meer had gehoopt op lef in het dagelijks leven. En het boek is ook duidelijk geschreven voor meisjes. Dus wel een leuk boek, maar niet voor mij.

2/5 sterren

Bestel Het boek voor meisjes met lef hier: 

James Potter en de Hal der Oudste Kruising

Iedereen kent natuurlijk de boeken van Harry Potter. Maar wist je dat er ook 3 boeken over zijn zoon James Potter zijn? (Ik geloof dat er zelfs nog meer delen komen.) Die zijn geschreven door een fan. Ik had ze al een hele tijd op mijn e-reader staan en ik was nu toch wel benieuwd. Het zou waarschijnlijk niet kunnen tippen aan Harry Potter zelf, maar wie weet… Qua schrijfstijl merk je dat het door een fan is geschreven (in het Engels) en door een vrijwilliger is vertaald. De zinnen zijn simpel en er staan veel fouten in. Maar daar kan ik nog wel doorheen lezen. Het gaat om het verhaal. Maar dat vond ik helaas ook niet zo geweldig. James beleeft net als zijn vader grote avonturen. Alleen waar Harry echt een jaar op school zat, les had, verschillende jaargetijden had en buiten het avontuur om ook nog dingen meemaakte miste ik dat bij James. Soms ben je opeens 3 maanden verder of ben je halverwege het boek nog maar aan het begin van het schooljaar. Dat vond ik verwarrend. De avonturen zelf, tja, leuk bedacht. Maar alles eromheen zorgt ervoor dat ik dit geen geweldig boek vind.

3/5 sterren

(Dit boek kan je via Goodreads downloaden).

Toen ik je zag

Mijn proefabonnement op Storytell liep bijna af en omdat ik nog steeds niet wist of ik luisterboeken nu wel of niet fijn vond, besloot ik in de laatste 3 dagen Toen ik je zag te gaan lezen. Dit boek draait veel meer om het gevoel en minder om de details. Dus het was prettiger om naar dit boek te luisteren dan bij Ragdoll vond ik. Het boek is geschreven (en voorgelezen) door Isa Hoes, die haar leven met haar man Antonie Kamerling omschrijft. Eerst over hoe fijn ze het hadden, maar later ook met twijfels hoe hij iets bedoeld had, omdat ze wist dat hij uiteindelijk zelfmoord zou gaan plegen. Het boek raakte me, maar ik raakte er niet overstuur van. Het blijft rustig omschreven. Daardoor is het goed te doen om over iets heftigs te lezen. Ik vond het een interessant boek!

4/5 sterren

Download Toen ik je zag hier:

Lees jij wel eens boeken geschreven door een fan? En ken jij een van deze boeken al?

Deze blog bevat affiliatelinks
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

1 gedachte over “Laatst gelezen boeken #5”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.