Maak je eigen journal met een DIYpakket van de Action

Bij de Action kan je een DIYpakket kopen om je eigen journal te maken. Ik had hem al een tijdje thuis, maar nu had ik tijd om het uit te proberen en er een blog over te schrijven. Ik dacht eerst dat je hier je eigen bullet journal mee kon maken, maar het is een algemeen journal. Je kan dan natuurlijk zelf bepalen wat je er mee gaat doen.

Je kunt kiezen uit verschillende ontwerpen. Voor dit pakket betaal je €2,29 en dan heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Ik heb alleen lijm uit mijn eigen voorraad gepakt. Verder zit er alles in om de journal te maken én te versieren.

De buitenkant van de journal maak je met MDFplaten. In de omschrijving staat dat je de achterkant van die plaat kunt wit kunt maken met de bijgeleverde verf. Ik zag al dat het een slechte kwast was, maar ik wilde laten zien hoe het eruit ziet als je de inhoud van het pakket gebruikt. Er was te weinig verf, of hij was niet dekkend genoeg. Want ik heb 1 plaat kunnen schilderen en daar heb ik uiteindelijk maar een soort whitewash van proberen te maken.

Vervolgens heb ik de kartonnen voor- en achterkant met lijm op het MDF geplakt. Hierbij moest ik wel even goed kijken welke plaat ik moest gebruiken, want de gaatjes komen niet 100% overeen, waardoor je anders overlap krijgt. Het elastiek vastmaken was lastig. Ik heb mijn lijm gebruikt, maar ik moest veel gebruiken en het lang aandrukken voor het vast bleef zitten. Dit heb ik ook meerdere keren opnieuw gedaan, maar volgens mij zit hij nu goed stevig.

Er zitten 3 vellen met gestanste afbeeldingen bij het pakket om mee te versieren. Ik heb deze met lijm vastgeplakt, maar er zitten ook vierkantjes dubbelzijdig tape bij die je kunt gebruiken. Ik heb er bewust voor gekozen om de pagina’s niet helemaal vol te plakken, zodat je er ook nog op kunt schrijven. Het papier wat in de journal zit is fijn trouwens, heel dik.

Wat vind jij van dit pakket?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.