Achter de schermen #49 – het leven weer oppakken

Nu ik niet meer 3 dagen in de week naar Altrecht hoef en een beetje bijgeslapen heb, is het weer tijd om mijn leven op te pakken. Ik rust nog wel veel, maar ik probeer ook weer de dingen te doen die ik leuk ben. Ondertussen luister ik naar mijn lichaamsignalen en denk ik veel na over mijn levenswaarden.

Na de zomervakantie begon ik weer met klassiek ballet, maar sinds vorige week dans ik 2x per week. Voor mijn behandeling deed ik modern, dat is nu veranderd naar jazz. En bij klassiek ben ik weer op spitzen gaan dansen. Dat heb ik vroeger gedaan en nu zijn er meerdere in mijn groep die het ook doen. Dus ik probeer het weer. Het kost veel inspanning, maar het is leuk om te doen!

Sinds vorige week ga ik naar de nazorg bij Altrecht. Dat is voor iedereen die de 3daagse heeft gevolgd. Dan kom je iedere dinsdagmiddag terug, vertel je hoe het gegaan is die week en heb je daarna een uur bewegen met de fysiotherapeut. Vorige week was het lekker weer, dus we hebben 40 minuten buiten gelopen. Het complex ligt in een bos, dus het is een mooi gebied om te lopen! 40 minuten lopen is voor mij vrij lang, maar gelukkig ging het goed.

Ik had het met mijn vriend al vrij vaak over Harry Potter lego gehad. Het leek me zo leuk, maar toch kocht ik het iedere keer niet. Nu kreeg ik een doos van mijn vriend. Omdat de nieuwe dozen op steeds meer plekken uitverkocht waren besloot ik ze te kopen. Dan had ik ze tenminste. Een cadeautje voor mezelf voor het afronden van de therapie. Ik moest meer luisteren naar mijn innerlijke kind en met wat lukt dat beter dan met lego haha? Dit is de grote hal, die is inmiddels af. Het is superleuk om te doen, ook al is het veel werk. En het eindresultaat is ook heel gaaf!

Ik gebruik al meer dan een jaar morfinepleisters voor mijn chronische pijn. Mijn huid reageert er heel heftig op. Het jeukt, doet pijn, gaat open, waardeloos. Ik heb meerdere anti-allergie neussprays onder de pleister gesprayd in de hoop dat het mijn huid zou kalmeren, maar niets helpt. Tijdens mijn laatste gesprek met de arts van Altrecht gaf ze aan dat ze dacht dat ik wel zonder morfine kon, omdat de behandeling ook effect heeft op pijn. Een week later werd ik helemaal gestoord van de jeuk en pijn op mijn huid en besloot ik een afspraak te maken bij de huisarts. Ik zit nu op een halve dosis en we gaan proberen helemaal af te bouwen. De pijn is erger, maar mijn huid lijkt iets beter tegen deze dosis te kunnen. Ik ben benieuwd of ik helemaal zonder kan of dat er anders toch nog een andere oplossing is.

Ik zou met mijn ouders en vriend uit eten gaan toen ik mijn behandeling had afgerond. Mijn vader zat toen echter op zee, dus het kon vorige week pas. We zijn naar mijn favoriete restaurant gegaan; Ribhouse Texas in Epe. Lekkere spareribs en patat! Ook het toetje was heel erg lekker (gevulde speculaas met witte chocolade ganache). Omdat alles zo lekker was heb ik natuurlijk te veel gegeten, dus op de terugweg barstte ik bijna uit elkaar, maar het was gewoon te lekker om je in te houden.

Nog meer lego? Ja, zo ongeveer. Dit is namaak van AliExpress. Samen met mijn vriend ben ik begonnen met winkeltjes verzamelen. Iedere winkel bestaat uit zo’n 300 stukjes en is gemaakt van miniblocks. We hadden er al 4 staan, maar we hebben nu weer allebei een winkel in elkaar gezet. Het is wat lastiger omdat het zulke kleine stukjes zijn, maar nog steeds erg leuk om te doen. We gaan de winkelstraat steeds verder uitbreiden.

Mijn vriend moest dit weekend voor een conventie naar een hotel. Een paar maanden geleden bedachten we dat het een goed plan was als ik meeging, zodat ik een soort vakantie had na een jaar hard werken. We zijn een dag eerder naar het hotel gegaan, zodat we 1 dag samen hadden. De rest van het weekend hebben we elkaar wel steeds met het eten gezien, maar heb ik mezelf tussendoor vermaakt.

Op de website van het hotel had ik gezien dat ze een zwembad en welness hadden, dus ik had besloten om daar gewoon de hele dag te zitten. Nu is dat uiteindelijk niet gebeurd. Het was kleiner dan ik had verwacht en er was niet echt een plek waar je tussen de sauna’s door even lekker een boekje kon lezen. Dus ik ben gewoon iedere keer even naar de sauna gegaan en daarna gaan relaxen op de hotelkamer. Ik had mijn laptop mee om te bloggen, maar het voelde toch als vakantie. Lekkere zachte bedden, niets moeten en naast het bloggen heb ik nu tijd besteed aan dingen waar ik thuis steeds niet aan toe kom; borduren en lezen. Dus dit was een prima vakantieweekend!

Wat heb jij de laatste tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Achter de schermen #49 – het leven weer oppakken”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.