Mijn eerste ervaring met Lowlands

Wij wonen bij Lowlands om de hoek, mijn man gaat al jaren het hele weekend naar Lowlands en ik was nog nooit verder gekomen dan de kiss and ride. Omdat ik vond dat dat niet kon wilde ik graag een keertje kijken op Lowlands. Ervaren wat er nou zo bijzonder aan was. Ontdekken of ik het ook zo leuk zou vinden als de mensen die al jaren komen. Dus ik besloot op het laatste moment dat ik dit jaar naar Lowlands zou gaan.

Ervaring lowlands

Met het laatste moment bedoel ik ook echt het laatste moment. Ik kreeg mijn kaartje namelijk pas vrijdag om 12 uur en om 2 uur stond ik op Lowlands. Hierdoor was ik totaal niet voorbereid. Ik vond het stiekem doodeng. De laatste keer dat ik op een festival was (Concert at Sea) kreeg ik mijn eerste paniekaanval en ben ik de 2e dag beroerd in het hotel gebleven. Daarna heb ik mij niet meer in een mensenmassa begeven. Voorbereiding had mij een beetje gerust kunnen stellen, maar ik besloot er maar gewoon voor te gaan.

Dag 1
Ik heb vrijdag vooral mijn ogen uitgekeken. Het terrein is gigantisch, de campings zijn chaos en er zijn heel veel verschillende soorten mensen. Er waren geen artiesten die ik heel graag wilde zien, dus ik besloot om mee te lopen met mijn man en alle indrukken binnen te laten komen. Gelukkig namen we regelmatig ‘pauze’ tussen de optredens door waardoor ik even rustig kon zitten. Ik merkte namelijk al wel na een uur dat mijn benen geen fan zouden worden van Lowlands. Naast het uitrusten kreeg ik ook de kans om op die momenten eens goed om mij heen te kijken. Er is namelijk heel veel te zien. Naast de vele podia en mensen zijn er ook veel details. Zo staan er kunstwerken verspreid over het terrein en zijn er ook overal versieringen aangebracht. Zo staan er op de ingang 5 schoorstenen en zitten er vogels in een kooi voor de toneeltent. Ik heb ook zeer geïnteresseerd gekeken hoe mensen een joint maakten. Ik weet hoe het ruikt en hoe een joint eruit ziet, maar het maken had ik nog nooit gezien. Wat een werk zeg! Weer wat geleerd dankzij Lowlands haha!

voor het eerst naar lowlands

Tussen de optredens door zijn we nog even naar de tent van mijn man gegaan. Wij dragen allebei een bril en omdat het zonnig was hadden we onze zonnebril op, dus we moesten onze bril tussendoor nog een keer gaan wisselen. Een mooi moment om weer eventjes rustig te zitten en bij te komen. Daarna terug het terrein op voor de laatste optredens. Ik moest helaas al op tijd weg, omdat ik met de pendelbus naar huis zou gaan. Maar de bussen rijden om een of andere reden maar tot 11 uur. Eenmaal in mijn bed was ik dolgelukkig dat ik niet in de kou op een luchtbedje hoefde te liggen!

lowlands ervaring

Dag 2
Zaterdag was een beetje een chaosdag. Mijn man kwam met de bus naar huis om thuis te douchen en daarna gingen we samen naar het terrein. Er was in de middag wat overlap qua optredens, dus we hebben veel dingen maar half gezien. Echosmith leek mij leuk, maar daar kwamen we pas halverwege aan. De tent was toen helemaal vol, dus we zijn buiten gaan zitten. Je hoort het wel, maar minder goed en je ziet natuurlijk niks. Na een dansoptreden (die helaas tegenviel) gingen we nog weer even naar de tent. Hierdoor kwamen we ook pas halverwege aan bij Bastille. Hierna ben ik naar huis gegaan, dus alleen maar halve optredens dus vandaag!

Ik merkte dat de 2e dag al veel natuurlijker aanvoelde. Ik keek niet meer overal verbaasd van op en ik had ook niet meer het idee dat ik een vreemde eend in de bijt was. Al die indrukken waren nog wel vermoeiend en ik had veel pijn aan het eind van de dag, maar je moet er wat voor over hebben!

scool of life lowlands

Dag 3
Ik was al vroeg op het terrein van Lowlands, waardoor ik eerst nog een uur op de camping heb gezeten. Zo kon ik ook nog even ervaren hoe het campingleven er ongeveer uitziet. Daarna gingen we het terrein op voor een optreden die mijn man graag wilde zien; Bear’s Den. Ik kende de band niet, maar was aangenaam verrast! Helaas was goed te merken dat ik al 2 dagen had gestaan en gelopen. Halverwege het optreden moest ik op de grond gaan zitten, omdat ik het niet meer trok. Gelukkig kan dat gewoon op Lowlands. Er was niemand die mij raar aankeek. Fijn!

De rest van de dag bestond vooral uit een beetje rondlopen, zitten en eten. We zijn tussendoor nog wel even naar the school of life gegaan om naar een filosoof te luisteren over de hectiek van het leven. We hebben de dag afgerond met een fijn optreden van Passenger. Eigenlijk wilde ik de dag afronden met het Scapino ballet, maar helaas was de tent al vol. Dus we besloten op tijd naar huis te gaan. Het was klaar zo. Even alle troep van ons af douchen en in bed liggen.

Ervaring lowlands

Conclusie
In het begin wist ik niet zo goed wat ik nou van het hele Lowlands verhaal moest denken. Er waren zoveel indrukken die ik moest verwerken, dat ik gewoon geen mening kon vormen. Op dag 2 dacht ik al wel dat het leuk was om nog een keer terug te komen, maar dat ik het nog te duur vond. Op dag 3 dacht ik al een aantal keer ‘volgend jaar dan…’. Ik denk dus dat je daar uit kan concluderen dat ik Lowlands heel erg leuk vond en er best nog wel een keer naartoe terug wil. Toch voelt het nog niet alsof ik superenthousiast ben (dat merk je misschien ook wel aan mijn manier van schrijven). Waarschijnlijk komt dat van de week pas. Ik schrijf dit artikel op het moment dat ik doodmoe ben en veel indrukken zijn nog bezig met verwerken.

Qua gezondheid viel het mij heel erg mee. Natuurlijk heb ik nu heel veel pijn, maar ik had slechts 1x dat ik echt iets moest aanpassen, omdat ik het anders niet redde. Verder heb ik alles goed volgehouden. Ik ben vooral heel erg blij dat ik geen enkele paniek- of conversieaanval heb gehad. Daar ben ik stiekem ook best wel een beetje trots op. Hierdoor ga ik een andere keer misschien ook wat gemakkelijk naar een festival.

Zijn jullie al eens/dit jaar op Lowlands geweest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Mijn eerste ervaring met Lowlands”

  1. Super dat het zo goed is bevallen en dat het ook qua gezondheid mee is gevallen. Zelf ben ik nog nooit naar Lowlands geweest, maar het lijkt me hartstikke leuk!

    Beantwoorden
  2. Ik ben ook nog nooit naar Lowlands geweest, laat staan een festival 🙂 De reden is, ik heb er de vrienden niet voor..
    Toch super dat je geweest bent & ’t zo goed is meegevallen qua gezondheid. Top!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.