Waarom blog ik?

Een tijdje geleden kwam ik onderstaande afbeelding tegen. De tekst past zo goed bij mij. Het is namelijk de reden waarom ik ben gaan bloggen. De reden waarom ik nog steeds blog. Ik deelde het plaatje wel op Twitter en Facebook, maar het leek mij leuk om er ook een blog over te schrijven. Want naast anderen inspireren heb ik nog meer redenen waarom ik blog.

Inspireren en helpen
Zoals de tekst op de afbeelding al zegt wil ik mensen inspireren en helpen om door te zetten. Dit doe ik door verhalen te delen om mijn chronische ziektes en hoe ik hier mee omga. Hoewel het voor mij lang niet altijd gemakkelijk is om ziek te zijn ben ik niet ontevreden over mijn leven. Ik doe nog steeds leuke dingen en ik heb alles redelijk goed kunnen accepteren. Mensen die net ziek zijn geworden en nog niet goed weten om te gaan met hun nieuwe leven kunnen steun halen uit verhalen van mensen die al een stap verder zijn. Dat vond ik zelf ook heel fijn toen ik net ziek werd. En ik hoef echt niet iedereen te helpen. Al is er maar één persoon die ik heb kunnen helpen door mijn artikelen.

Begrip en bekendheid
Ik wil niet alleen mensen helpen die chronisch ziek zijn, ik wil er ook meer bekendheid over krijgen. Veel chronische ziektes zijn nog niet bij het grote publiek bekend. Als iets niet bekend is, is het ook moeilijk om begrip te verwachten. Maar ook bij fibromyalgie, een ziekte die al wel redelijk bekend is, heb je nog vaak te maken met onbegrip. Het is lastig om jezelf te zijn als er geen begrip is. Als iemand het niet snapt dat je de ene dag wel kan winkelen, maar de dag erna niet naar een verjaardag kan gaan. Door dat onbegrip is het verleidelijk om dan maar met alles te stoppen, of juist allebei te doen. Allebei niet de beste optie. Ook is het vervelend om telkens jezelf te moeten verantwoorden en veel uit te leggen.

Bezigheidstherapie
Naast mijn maatschappelijke doelen vind ik bloggen ook gewoon heel erg leuk. Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden, maar bij bloggen vind ik het vooral leuk dat het zo breed is. Je hebt contact met lezers en andere bloggers. Je bent bezig met een stukje techniek qua websitebeheer. Je werkt met social media. Je maakt foto’s. Er komt veel bij kijken. En toevallig vind ik al die dingen leuk. Bloggen is dus de perfecte hobby voor mij. Omdat ik geen werk heb is het fijn om hobby’s te hebben. Je kan dus zeggen dat het bloggen bezigheidstherapie is. Doordat ik via mijn blog anderen ‘entertain’ heb ik ook nog eens het gevoel dat ik nuttig bezig ben. Een fijn gevoel, omdat ik me soms behoorlijk nutteloos voel.

Voor de andere bloggers, wat is de reden dat jullie bloggen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

11 gedachten over “Waarom blog ik?”

 1. De reden dat ik blog? ‘k Deed ’t vroeger al & leerde er zoveel lieve mensen kennen. Ondertussen ben ‘k een stuk ouder, is er veel gebeurt & op een dag kwam een vriendin uit met haar huidige blog. Ik begon te lezen & ‘k dacht, damn wat heb ‘k dit gemist! Vandaar, ik ben terug beginnen bloggen & ‘k doe ’t zeer graag ondanks m’n writersblock soms 🙂

  p;s;: mag ‘k eens iets vragen? Kunnen jullie op m’n blog? Ik kreeg zonet een mail van iemand dat ze op een spamsite komen ipv op m’n blog 🙁

  Beantwoorden
 2. Ik ben gaan bloggen om anderen te laten zien dat je ondanks een laag energieniveau toch een leuk leven kan hebben. Ik hoop dat andere chronisch vermoeide daar wat aan hebben en er inspiratie uit kunnen halen. 🙂 maar ik vind het ook gewoon super leuk om te doen.

  Beantwoorden
 3. Ohh hier kan ik mij dus helemaal in vinden! Proberen anderen te inspireren en het tegelijkertijd ook een hele fijne tijdverdrijf vinden. Foto’s maken, interactie met lezers én natuurlijk het schrijven!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.