Pintertest #3 – zelf slijm maken

Het is weer tijd voor de 3e Pintertest! Celine vroeg mij of ik een pin over het maken van slijm uit wilde proberen. Zo gezegd, zo gedaan! Ik gebruikte deze pin, omdat de andere pins allemaal moeilijk verkrijgbare ingrediënten nodig hadden.

Hoewel de substantie wel heel erg slijmerig was, was het niet helemaal zoals ik hoopte. Ik denk dat langer kneden niet geholpen had, want de laatste 5 minuten veranderde de structuur niet. Dus waarschijnlijk heb je of een andere samenstelling of andere ingrediënten nodig. Of ik doe gewoon iets verkeerd, dat kan ook natuurlijk haha!

Heb jij wel eens zelf slijm gemaakt?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Pintertest #3 – zelf slijm maken”

  1. Water met maizena is hét product voor de eerste schei-/natuurkundeles.. Je kan er namelijk op ‘stampen’ en dan wordt het hard, terwijl het vloeibaar lijkt. Precies wat jij ondervindt, dus.
    Ik heb ergens gelezen dat je maizena met Dreft moet doen om echt slijm te krijgen, misschien is dat een idee!

    Beantwoorden
    • Ja dat wist ik, maar ik heb het nooit gedaan dus ik dacht dat dat een andere verhouding was. Afwasmiddel lees ik ook veel over ja, en wasverzachter, dat schijnt hetzelfde te doen

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.