Recept winterkoekjes – zandkoekjes met kaneel

Ik ben fan van kaneel, zeker in de winter. Daarom besloot ik om de zandkoekjes die ik normaal gesproken bak, nu met kaneel te maken. Ik gokte hoeveel kaneel ik nodig had en proefde daarna gespannen of het gelukt was. En ja, ze waren gelukt! Wil je dit weekend lekker warm binnen blijven? Dan zijn deze zandkoekjes met kaneel perfect om te bakken!

zandkoekjes met kaneel

Ingrediënten

 • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 200 gram suiker
 • 50 gram vanillesuiker
 • 1 groot ei
 • 500 gram bloem
 • 2 eetlepels kaneel

Met deze ingrediënten krijg je een hele grote bal deeg waar je veel koekjes mee kan bakken. Ik bakte koeken die zo groot zijn als mijn hand en ik kon er 14 maken. Van kleine koekjes kan ik vaak 50 koekjes bakken. Als je minder deeg wilt kan je de ingrediënten halveren.

recept zandkoekjes met kaneel

Werkwijze

 • Meng de boter en suiker met elkaar
 • Doe het ei erbij en mix tot het ei is opgenomen
 • Tot slot doe je de bloem en kaneel erbij en meng je tot je een stevige bal deeg hebt
 • Laat het deeg een uur afkoelen in de koelkast
 • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)

recept winterkoekjes

 • Rol de bal deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte en steek je koekjes uit
 • Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar. De koekjes zijn nog een klein beetje flexibel als ze uit te oven komen. Dit is niet erg, ze worden hard tijdens het afkoelen

Voor mij is het uitrollen van het deeg altijd een zware klus. Daarom breek ik kleine stukjes van de grote bal af die ik plat rol. Zo kan ik maar een paar koekjes per keer uitsteken, maar is het uitrollen van het deeg goed te doen.

zandkoekjes bakken

Eetsmakelijk!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Recept winterkoekjes – zandkoekjes met kaneel”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.