Review handletteringboeken van de Action

Eerder plaatste ik al een mega handletteringboeken review. Ik had besloten het daar voorlopig bij te houden, maar toen de Action 2 budget handletteringboeken in de winkel had liggen vond ik dat ik daar ook een review over moest schrijven. Want hoe leuk of goed kan een handletteringboek van 1,29 euro zijn? Ik laat veel foto’s zien zodat je zelf een oordeel kunt geven.

Er zijn dus 2 handletteringboeken te koop. Deel 1 (zwarte kaft) is een basisboek voor starters. Deel 2 (witte kaft) is een boek voor gevorderden. Je ziet ook dat er inderdaad andere dingen staan in beiden boeken. In allebei staat weinig uitleg en zijn er vooral veel oefenpagina’s. Dat vind ik zelf altijd fijn, omdat je van oefenen meer leert dan van een uitleg lezen.

Het basisboek voor starters is leuk, ook als je al begonnen bent met handlettering. Je begint met het oefenen van meerdere lettertypes. Daarna volgen de banners en de frames. Ook kan je oefenen met het tekenenen van pijlen en het maken van leuke labels. Aan het eind van het boek staat nog een uitleg over quotes en waar je op moet letten bij de uitwerking daarvan. Met daarna natuurlijk nog een paar pagina’s om het maken van quotes te oefenen.

Links kan je labels maken en uitknippen. Rechts zie je de achterkant van die bladzijde. Zo heb je een leuke achtergrond bij je labels en mis je geen belangrijke pagina in je boek.

Al met al vind ik het basisboek erg leuk. Er staan ook nog wel oefeningen in die ik graag wil maken. Er staan niet zo zeer heel veel nieuwe dingen in, maar het oefenen van lettertypes en banners is altijd handig!

Het boek voor gevorderden gaat verder waar je in het basisboek gebleven was. Er zijn minder, maar ingewikkeldere lettertypes om te oefenen. Er wordt nu ook aandacht gegeven aan cijfers en tekens. De banners en frames komen terug, alleen zijn het nu moeilijkere banners en frames. Nieuw zijn de hoekjes, waarmee je kunt oefenen om je quotes te versieren. Je gaat oefenen met doodles tekenen. De laatste paar pagina’s gaan weer over quotes. Alleen zijn het nu quotes in een vorm en quotes op een zwarte achtergrond.

Het 2e boek spreekt mij iets minder aan dan het eerste boek. Dat komt vooral door de laatste pagina’s. Ik heb niet zoveel met iets schrijven op een krijtbord of theekopjes versieren met een quote. Maar in de eerste helft van het boek staan goede oefeningen, waar ik wel gebruik van kan maken. Zeker de frames en de doodles vind ik leuk om mee te oefenen.

Wat vind jij van deze budget handletteringboeken?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Review handletteringboeken van de Action”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.