Leuke series op Netflix

Ik ben dol op series. Vooral omdat ze langer duren dan een film, maar ook omdat je ze in kortere stukjes kunt kijken. Ideaal! Gelukkig zijn er genoeg series om te kijken. Op Netflix staan er zoveel dat ik de komende paar jaar wat te kijken heb. Maar omdat ik ook al veel gezien heb deel ik nu een paar leuke series met jullie die je op Netflix kunt volgen.

Broadchurch

Broadchurch is een klein plaatsje aan de Engelse kust. In het eerste seizoen wordt een jongetje vermoord en de plaatselijke politie gaat op jacht naar de moordenaar. Iedereen in het dorp is verdacht en de 2 rechercheurs kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden. Ondertussen zie je prachtige beelden van het dorp aan een klif. Een hele fijne serie als je van mooie beelden en een goed verhaal houdt.

Jane the Virgin

Deze serie is apart. Het zal niet iedereen aanspreken, maar ik vind het heel erg grappig. Jane is fan van Spaanse soaps en in de serie wordt daar door de voice-over gebruik van gemaakt wat ik grappig vind. De verhaallijn is ook niet heel standaard. Jane woont met haar moeder en oma in een arme buurt van Miami en wordt per ongeluk geïnsemineerd met het sperma van de eigenaar van een groot hotel. Hoe ga je daarmee om als je nog maagd bent en een verloofde hebt?

How to get away with murder

Annalise Keating is advocaat en geeft les aan rechtenstudenten. Haar vak heet: How to get away with murder. Ze kiest een paar topstudenten uit die haar met echte zaken mogen helpen. Maar al snel komen ze in de problemen en blijken haar kennis over de advocatuur hard nodig te hebben om niet in de gevangenis te komen. De serie is niet persé heel realistisch, maar wel leuk om te volgen!

New Girl

Ook deze serie heeft een apart soort humor, maar ik vind het erg grappig! Jess zoekt een kamer en mag bij 4 mannen komen wonen. En ze zijn allemaal een beetje raar. Daarom passen ze misschien wel goed bij elkaar. Dit is een serie met korte afleveringen over het leven van Jess en haar huisgenoten en ze maken vreemde, maar grappige dingen mee. Heerlijk om tussendoor te kijken.

Orphan Black

Dit vind ik een van de betere series. Het gaat over klonen, maar het is zo gemaakt dat je bijna gaat geloven dat het echt kan gebeuren. Van 1 persoon zijn veel klonen gemaakt, die elkaar gedurende de serie leren kennen. Door hun makers worden ze als experiment gezien en moeten ze in de gaten gehouden worden. Ook zijn ze ziek door een fout tijdens het klonen. De seizoenen draaien om het uitzoeken van de waarheid en een geneesmiddel vinden voor hun ziekte. Daarnaast proberen ze de beweging van hun makers te stoppen, omdat ze naast het klonen extreme  ideeën hebben over de mensheid. Het is lastig uit te leggen, maar als je de serie kijkt zie je dat het een goed verhaal is. Ook blijft het onvoorspelbaar, iets wat ik fijn vind bij dit soort series.

Wat is jouw favoriete serie?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Leuke series op Netflix”

  1. Leuk lijstje!
    Aan de Orphan Black ben ooit begonnen maar die heb ik halverwege gelaten voor wat het was. De andere series heb ik nog geen kans gegeven maar misschien is dat toch de moeite waard:).

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.