Achter de schermen #15 – feestdagen

Door de feestdagen lijkt het een eeuwigheid geleden dat ik mijn laatste Achter de schermen plaatste. Ik kan mij ook niet voorstellen dat kerst pas 2 weken geleden is. Voor mijn gevoel is dat al ruim een maand geleden haha! Maar dat is niet zo, dus ik kan mijn kersttrui nog met jullie delen!

Al jaren wil ik een kersttrui. Iedere keer liet ik hem toch maar liggen, want hoe vaak draag je dat nou? Normaal draag ik met kerst ook nette kleding. Maar dit jaar besloot ik dan toch de kersttrui mee te nemen bij de Action. En ik nam er ook meteen 1 voor mijn man mee. Ik trok op 1ste kerstdag een nette jurk aan, maar voor we wegggingen hebben we toch allebei onze kersttrui aangetrokken. Beste keuze ooit! Het zit zoveel lekkerder en is veel warmen dan mijn jurkjes.

Onze buurt had met de postcodeloterij kaartjes gewonnen voor Soof 2. Er waren dus veel kaartjes in omloop en we besloten met een groepje buren te gaan. Erg gezellig. En het was ook een leuke film. Meestal vind ik een vervolgfilm niet zo goed, maar Soof 2 had ongeveer hetzelfde niveau als Soof.

Na 3 jaar was het tijd om afscheid te nemen van mijn fysiotherapeut. Hij gaat werken bij een praktijk in Lelystad. Ik kon mee, maar dan zou ik 2x per week een uur moeten reizen en ook de benzinekosten zouden dan snel oplopen. Daarom heb ik besloten om naar een andere praktijk hier in Dronten over te stappen. Maar het afscheid vond ik wel lastig. Zeker het afgelopen jaar hebben we intensief samengewerkt en hij was een van de eerste hulpverleners die ik weer leerde vertrouwen.

Nadat ik afscheid had genomen stapte ik samen met mijn man in auto om naar Phantasialand te gaan; een pretpark in Duitsland (vlakbij Keulen). Ik was er al een keer eerder geweest, maar dat was in de zomer. Nu was alles in wintersferen. Phantasialand is mooi gethematiseerd. Echt overal is het ontwerp doorgetrokken. Dat soort parken vind ik altijd mooi! En ze hadden een paar leuke nieuwe attracties!

Oud & nieuw hebben we net als vorig jaar met de buurt gevierd. Vorig jaar zijn we begonnen met buurtfeesten en dat willen we dit jaar voortzetten. We zetten een partytent in het midden van de straat, zorgen voor muziek en eten en drinken en alle buren kunnen dan langskomen. Dit jaar ben ik vaak terug naar binnen gegaan, omdat ik teveel pijn had om buiten te blijven, maar het was erg gezellig!

Ik vind het heerlijk om te puzzelen, maar ik doe het niet zo vaak. Omdat ik meer rust moest nemen van mezelf vond ik dat een goede reden om toch weer een puzzel van zolder te pakken. Ik heb een map waarmee je je puzzel kunt opbergen als hij nog niet af is, dus dan voel je ook niet zoveel druk om hem zo snel mogelijk af te maken. Maar hij is af inmiddels! En ik vond het zo lekker om te doen (ik kan door puzzelen mijn hoofd leeg maken) dus misschien ga ik er deze week wel nog eentje maken.

Mijn beste vriendin woont in Engeland, dus die zie ik niet zo vaak. Ze was afgelopen week in Nederland en kwam ook even bij mij langs. Ik wilde zelf bakken, maar dat lukte niet, dus kocht ik taart bij de Albert Heijn. Die zijn ook heel erg lekker! Ze nam haar vriend mee die alleen Engels sprak, dus het was even spannend om te kijken of we een beetje konden communiceren, omdat mijn actieve Engels niet zo goed is. Maar dat viel heel erg mee en het was supergezellig! Ik blijf het bijzonder vinden hoe vertrouwd het blijft voelen terwijl je elkaar maar weinig ziet.

De laatste paar dagen merk ik dat mijn lijf aan het instorten is. Ik ben echt de dagen aan het aftellen tot ik mijn intake bij de pijnpoli heb (nog 4 dagen!) en ben constant moe. Dus ik probeer naar mijn lijf te luisteren en veel rust te nemen. Dat doe ik dan het liefst in een pyjama of huispak. Ook lekker nu het zo koud is, dan heb ik meteen een goede reden om binnen te blijven haha!

Wat heb jij gedaan de afgelopen tijd?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Achter de schermen #15 – feestdagen”

 1. Leuk om te lezen en te zien.Onbewust ben je toch wel weer veel bezig ook al zijn het leuke dingen. Dat je het geduld had voor die puzzel zeg!

  Beantwoorden
  • Ja inderdaad, zelfs als ik denk als ik niks gedaan heb is het toch nog wel redelijk wat.
   En ik ben heel ongeduldig, maar om een of andere reden heb ik met puzzelen juist wel veel geduld haha

   Beantwoorden
 2. Leuke puzzel! Ik kan mezelf er ook in verliezen (aan niks anders hoeven denken). Ik heb een mat gekregen om op te rollen tussendoor maar ik weet eigenlijk niet of dat wel zo handig is. Sterkte met de gezondheid!

  Beantwoorden
  • Dankjewel!
   Zo’n mat had ik ook, maar dat was waardeloos. Zeker als je nog niet zo ver bent en bijvoorbeeld alleen de rand van de puzzel hebt liggen. Het voordeel van mijn map is dat alles blijft liggen, ook als er nog maar 10 stukjes liggen. Nadeel is wel dat hij veel groter is dan een oprolmat, maar deze gebruik ik echt, terwijl die mat al een paar jaar stof ligt te verzamelen op zolder

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.