Uitje: Tulpenroute Dronten

Vorig jaar deelde ik een aantal leuke uitjes en dat ga ik dit jaar weer doen! Om te beginnen met de Tulpenroute Dronten. Hierbij kan je kiezen uit 6 routes langs de tulpenvelden in de gemeente Dronten. Ik ben dol op tulpen en mocht voor mijn werk aan de slag met dit project. Een ideale combinatie dus! De Tulpenroute Dronten is afgelopen zaterdag van start gegaan en duurt tot 8 mei. Leuk voor jong en oud, ook als je er een stukje voor moet rijden!

tulpenroute dronten

Tulpenroute

Veel mensen denken bij bloemenvelden aan de kust bij Noord- en Zuid-Holland. Toch is Flevoland de bloemteeltprovincie. Voorheen was er alleen een tulpenroute in de Noordoostpolder, maar dit jaar organiseert Dronten voor de 2e keer een eigen Tulpenroute. Je kunt lopend, fietsend en met de auto langs de vele tulpenvelden in de gemeente. Alle routes zijn aangegeven met routeboordjes, maar er zijn ook routekaarten (te downloaden of verkrijgbaar bij een startpunt) en de autoroute kan je volgen met de IZI TRAVEL app. Ideaal! En zelfs als je de route wel wilt lopen, maar niet zo ver kunt lopen is er een ingekorte route beschikbaar. Dus echt iedereen kan de Tulpenroute volgen.

tulpenroute dronten

Tulpen

De Tulpenroute bestaat natuurlijk voor een groot gedeelte uit bloeiende tulpenvelden. Nu zijn er onderweg nog wel meer bezienswaardigheden, maar je komt naar Dronten om die tulpen te zien. En die bloeien wanneer ze er zelf zin in hebben. Zaterdag waren de meeste velden nog bezig met uitkomen. Er waren al wel een aantal velden die in de bloei stonden. De organisatie verwacht dat de komende week meer velden gaan bloeien, maar het blijft afhankelijk van het weer. Mocht je wel nu al gaan dan moet je zeker even langs de Rietweg, Visvijverweg/Plavuizenweg en Oldebroekerweg gaan. Daar bloeien al een aantal velden.

Tulpenroute dronten

Hanneke’s Pluktuin

Vorig jaar schreef ik al een artikel over Hanneke’s pluktuin. Toen had ze er veldbloemen staan, maar nu staan er tulpen. En die tulpen bloeien al. Het leuke aan Hanneke’s pluktuin is dat je hier tussen de tulpen mag lopen en ze tegen betaling ook mag plukken. Bij de rest van de tulpenvelden mag dit uiteraard niet, omdat het inkomsten voor de boeren zijn. Dus als je de Tulpenroute hebt gevolgd, ga dan ook even langs de pluktuin! Een fiets- en wandelroute hebben dat als startpunt en met de autoroute kom je er langs. Lekker makkelijk dus!

Aanrader

Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld omdat ik in Dronten woon én heb meegewerkt aan dit project, maar anders zou ik het jullie nog steeds aanraden! Zeker als je niet uit Flevoland komt is het de moeite waard om eens te komen. Flevoland is namelijk anders dan de rest van Nederland. En als je dan de autoroute volgt zet je de IZI TRAVEL app aan, waardoor je nog meer over de omgeving krijgt te horen. Dat wordt verteld door de leukste inwoner van Dronten, ik. Nee grapje, maar ik heb wel alles ingesproken.

Komend weekend ga ik proberen om een fietsroute te volgen, want ik hoop dat ik dan wat meer foto’s van bloeiende tulpen kan maken. Als je ook foto’s maakt kan je die trouwens t/m 30 april insturen voor de fotowedstrijd. En nee, ik zit niet in de jury, dus ik kan jullie niet voortrekken 😉

Ga jij de Tulpenroute Dronten volgen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |
Loading comments...