Dag tegen het pesten

Vandaag is het weer dag tegen het pesten. Vorig jaar schreef ik een blog met mijn verhaal, maar dit jaar heb ik een video. In het afgelopen jaar kwam ik erachter dat ik toch meer last heb van mijn pestverleden dan ik dacht, dus daarom besloot ik om voor vandaag weer aandacht aan dit onderwerp te besteden.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Dag tegen het pesten”

  1. Wauw, knap dat je dit deelt! Heel rot dat je dit moest meemaken en naar om te horen dat je er nu nog steeds last van hebt. Ik herken je verhaal wel. Vooral de gevolgen. Ik doe op dit moment een opleiding tot hulpverlener en afgelopen periode hadden we een boekje over o.a. pesten. We leerden daar de gevolgen of signalen kennen, maar zonder te leren had ik een 9,9. Puur omdat ik naar mezelf kon kijken en kijken wat voor mij de gevolgen zijn. Ik was altijd al wel een onzeker meisje maar sinds het pesten ben ik mega onzeker geworden en dat is niet over gegaan. Ik vind het doodeng als ik mensen tegenkom van mijn middelbare school en ontwijk die plekken dan ook waar de kans aanwezig is dat ik één van hun tegenkom. Ik vind het naar dat pesten grote gevolgen kan hebben en dat het je eigenwaarde naar 0 kan laten zakken. Tijdens mijn stage op het speciaal onderwijs was ik extra alert op pestgedrag onder de leerlingen. En hebben het dan ook weten op te lossen mocht toen we zagen dat een kind niet behandeld hoorde te worden zoals het hoort. Het gaf zo’n fijn gevoel om het gepeste kind weer vrolijk en blij te zien. Ik kan me over het algemeen goed inleven. Maar mensen die anderen bewust het leven zuur maken snap ik echt niet, en zal ik ook nooit begrijpen.

    Beantwoorden
  2. Lieve Leonie, de imperfectie maakt het perfect. Je hoeft geen perfecte dingen te doen, superbijzonder te zijn, om er te mogen zijn. Jij mag er zijn. Je bent perfect zoals je bent!

    Ik snap wel dat je het zo voelt hoor. Ik ben ook een perfectionist. Maar lieve Leonie, je bent een prachtig mens. Vergeet dat niet! Dat is het enige dat telt. Geloof in jezelf, houd van jezelf en accepteer jezelf.

    X

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.