Varkentjes in de modder – how to

varkentjes in de modder taart

De bekende varkentjes in de modder taart. Wie heeft hem nog niet gezien? Het is een populaire taart onder taartenbakkers. En nu kan jij hem ook maken! Volg de how to en vervolgens heb je een leuke en lekkere taart om mee te pronken!

Ingrediënten

– een 20 cm biscuit
– 400 gram melkchocolade
– 250 ml slagroom
– 3 five-packs kitkat
– 250 gram roze marsepein

Verder heb je sateprikkers nodig en eventueel een zwarte stift met eetbare inkt.

Varkentjes boetseren

uitleg varkentjes in de modder

Begin met het boetseren van de varkentjes. Deze moeten een tijdje drogen om goed op de taart te kunnen blijven staan.

Kneed de marsepein. Maak enkele losse bolletjes. Ik maak verschillende soorten varkens. Zo maak ik een complete varken, een varkenshoofd, het bovenlichaam van een varken en de kont van een varken. Pas de grote van de balletjes hier op aan. Voor het complete varkentje maak je twee verschillende grote bolletjes en plak deze aan elkaar.

varkentjes boetseren

Vervolgens maak je vier poten, een neus en twee oren. Met een sateprikker maak je de gaten in de neus en maak je de ogen en mond in het hoofd. Met een mesje snijd je de poten aan de uiteindes doormidden om de nagels te vormen.

Voor de kont van het varkentje maak je een bolletje. Met een mes snijd je een stukje in. Vervolgens maak je een klein krullend staartje.

varkentje maken

Als je je varkentjes af hebt laat je ze drogen. Het halve varkentje wil ik rechtop zetten. Daarom laat ik hem drogen tegen wat keukenpapier aan, zodat hij straks niet in elkaar valt.varkentjes in de modder how to

Taart maken

* Doe de slagroom in een pannetje en laat dit op een laag vuur warm worden. Zorg ervoor dat het niet aan de kook gaat.
* Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Dan smelt het straks sneller.
* Als de slagroom bijna kookt doe je het vuur uit en roer je de stukjes chocolade door de slagroom heen. Blijf roeren tot er geen stukjes meer inzitten.
* Laat het mengsel afkoelen tot het wat dikker is. Dit kan best even duren. Om dit proces te versnellen kan je het mengels in de koelkast zetten.

* Als je nog geen biscuit hebt gebakken kan je dat nu gaan doen. Als het biscuit al wel klaar is kan je in de tussentijd even iets anders gaan doen.

* Als het mengel dik genoeg is snijd je het biscuit in twee lagen. Ik gebruik altijd sateprikkers om te zorgen dat ik de lagen weer goed op elkaar kan leggen. Smeer een gedeelte van het chocolademengsel op de onderste laag en leg de bovenste laag er weer op.

taart vullen

 

* Smeer de rest van het chocolademengsel aan de zijkanten van de taart. Dit gaat een kliederboel worden. Probeer het niet netjes te houden, dat is kansloos. Zorg dat je genoeg van het mengsel overhoudt voor de bovenkant.
* Breek de kitkats los en plak deze tegen de taart aan. Zorg dat de hele zijkant bedekt is met de kitkats. Het kan zijn dat sommige kitkats weer omvallen. Als ze echt niet willen blijven staan kan je de kitkats een klein beetje schuin zetten.
taart kitkat

* De rest van het chocolademengsel is inmiddels nog wat dikker geworden. Als het nog net vloeibaar is gooi je dit over de bovenkant van de taart heen. Als het mengsel nog te dun is loopt het door de kitkats heen. Dit is op zich geen probleem, maar het wordt dan een nog grotere kliederboel.
ganache
* Zet nu de varkentjes in de modder.
* Zet de taart nog even in de koelkast om verder op te kunnen stijven.

Zodra je zin hebt in de taart kan je hem gaan eten. Let wel op dat de taart tussendoor telkens in de koelkast moet staan omdat de chocolade anders weer kan gaan smelten.

Eetsmakelijk!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.