Voorjaarsschoonmaak – gratis printable schoonmaakschema

Langzaam aan krijgen steeds meer mensen last van schoonmaakkriebels. In het voorjaar krijgen we vaak zin om alles eens flink schoon te maken. Hoewel het bij mij vaak bij die zin blijft. Meestal doe ik het niet omdat het te onoverzichtelijk is. Daarom heb ik een schoonmaakchecklist gemaakt. Zo heb ik geen excuus meer om niet het hele huis te gaan soppen.

voorjaarsschoonmaak

In het schoonmaakschema heb ik geprobeerd rekening te houden met de verschillende soorten huishoudens. Zo heb ik geen kinderen en dus geen speelgoed om schoon te maken, maar anderen hebben misschien geen huisdieren om spullen van op te ruimen. Er staan dus misschien dingen op die voor jou niet relevant zijn. Ook kan het zijn dat jij iets in een andere kamer bewaard dan dat op het schema staat. Maar het schema is handig als basis.

Er staan een aantal dingen op het schema die je waarschijnlijk al regelmatig uit voert. Maar er staan ook veel dingen op die je maar een paar keer per jaar doet. Of misschien wel nooit. Door de checklist af te werken weet je dus zeker dat het grootste gedeelte van je huis wordt aangepakt.

Download de cheklist voor de grote schoonmaak

O en denk bij het schoonmaken van de koelkast en andere dingen met rubbers er aan om ook de rubbers schoon te maken!

Wanneer ga jij de grote schoonmaak houden?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Voorjaarsschoonmaak – gratis printable schoonmaakschema”

  1. Wat een handige printable! Ik dacht vanmorgen nog een lijstje om aan te kruisen wat ik heb gedaan zou handig zijn en tadaa daar zag ik jouw blog!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.