Workshop handlettering bij MarjoleinsCreations

Als jullie mijn blog volgen weten jullie dat ik al een tijdje wilde leren handletteren. Maandag was het zover; ik volgde een workshop handlettering bij MarjoleinsCreations! Ik was best zenuwachtig, want ik ben een linkshandige dyslect met een lelijk handschrift en ik kan nog niet eens een hartje tekenen. Maar ik vond het erg leuk om te doen en de workshop was erg leerzaam. Ik ben nu gemotiveerd en vol vertrouwen om er thuis mee aan de slag te gaan!

workshop handelettering

De workshop was bij Marjolein thuis in Harderwijk. Dichtbij voor mij, maar ze geeft ook workshops op andere plekken en ze komt zelfs bij jou thuis voor een workshop. Dus genoeg opties!

Ze begon de workshop met een korte theoretische uitleg. Ze legde uit hoe je het best kunt starten met het maken van een quote. Eerst bepaal je welke woorden van je zin je het belangrijkst vindt en vervolgens bepaal je de compositie. Dan kies je de lettertypes uit en bepaal je welke illustraties je erbij wilt maken. Het klinkt simpel, maar ik vond het nog best inspannend om alles uit te zoeken.

workshop marjoleinscreations

Iedereen kreeg een werkschrift en een goodiebag. In het werkschrift kon je de theorie nalezen, de compositie uitwerken en inspiratie opdoen voor lettertypes en illustraties. Ik ging dus meteen aan de slag om mijn zin op te delen in een mooie compositie.

handlettering workshop

Ik was vrijwel meteen tevreden over de compositie, dus tijd voor een vormgeving! Op een andere bladzijde kon je je quote tekenen (Marjolein vergelijkt handlettering meer met tekenen dan met schrijven). Ik had net al bepaald dat de woorden Trekt en Duwen op moesten vallen. Na wat twijfelen koos ik voor beiden hetzelfde lettertype. De rest van de zin zou ik ook in eenzelfde lettertype tekenen. Zo werd het niet meteen een kermis.

marjoleinscreations handlettering

Tijdens het tekenen gebruik je hulplijnen en gum je regelmatig iets weg. Dat maakt niet uit, want daar zie je later niets meer van. Als je tevreden bent met de vormgeving trek je namelijk alles over op een nieuw vel papier met behulp van carbonpapier. Het carbonpapier laat een afdruk achter op het papier. Dat trek je vervolgens over met een fineliner. Daarna kan je nog wat kleine illustraties bijtekenen.

leren handletteren

Nadat ik helemaal tevreden was koos ik een achtergrond uit om mijn quote op te plakken. Ik zie nog wel een paar dingen die ik anders wil, maar ik ben over het algemeen heel tevreden over mijn eerste poging!

Ik ga deze maand aan de slag met de handige tips van Marjolein om nog veel meer handletterkunstwerken te maken.

Doe jij ook aan handlettering?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Workshop handlettering bij MarjoleinsCreations”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.