Achter de schermen #5 – winkelen, kitten en handletteren

Nadat ik een zware maand had gehad besloot ik dat ik in augustus weer positiever zou worden. Ook één van mijn doelen van deze maand. Dat lukte ook redelijk. Dus de afgelopen 2 weken was ik wat vrolijker en positiever dan tijdens de vorige Achter de schermen. Het kost wel moeite, want ik heb nog steeds veel pijn en last van paniek, maar ik heb wat minder zelfmedelijden waardoor ik kan genieten van het leven.

achterdeschermen5-1

Het sporten gaat nog steeds niet zo soepel. Ik merk nog niet dat ik vooruitgang boek. Sterker nog, het voelt alsof ik achteruit ga. Ik probeer tijdens het sporten wel heel goed naar mijn lichaam te luisteren. Daarom ben ik dit keer gestopt na een half uur, omdat het gewoon niet meer ging. Eigenlijk had ik al eerder moeten stoppen, maar ik hoopte dat andere oefeningen wel goed zouden gaan.

achterdeschermen5-2

Ik kreeg ook weer leuke post! Dit keer van Celine! Het blijft fijn om te weten dat mensen aan je denken, vertrouwen hebben in je toekomst en je steunen. En een week later kreeg ik ook dit lieve kaartje van mijn moeder!

achterdeschermen5-3

Vorige week donderdag ging ik winkelen met mijn moeder in Zwolle. Een tijd geleden ging ik voor het eerst zelf winkelen in Zwolle en ik wilde graag weer terug. Mijn moeder wilde ook mee, dus gingen we gezellig samen. En ik had besloten dat ik mij niet in hoefde te houden. Ik had al een tijd niet meer echt gewinkeld en ik had een slechte maand achter de rug dus ik vond dat ik het verdiend had. En dat resulteerde in veel tassen. Zoveel tassen dat ik blij was dat ik bij de auto was en ze niet meer hoefde te tillen, haha. Goed geslaagd dus en helemaal blij!

achterdeschermen5-4

Sinds anderhalve week heeft Instagram een optie die wel heel erg op Snapchat leek; Instagram stories. Eerst was ik ‘boos’. Ik vond het belachelijk dat ze het gingen na-apen. Toch voelde ik mij als online media specialist verplicht om het te gaan proberen. Het is op de filters na echt een kopie, maar toch moest ik toegeven dat het nog niet zo slecht was. Inmiddels gebruik ik het dus ruim een week en ik ben wel overtuigd. Ik heb meer bereik en ik vind het wel fijn dat het in dezelfde app zit. Ik verwijder Snapchat nog niet, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar Instagram Stories.

achterdeschermen5-5

Al een tijdje keken we regelmatig naar foto’s van kittens en hadden we het erover dat we wel een kitten wilde. We deden het steeds niet, omdat we dachten dat onze huidige kat het niet zo leuk zou vinden. Maar vorige week hebben we toch een kitten opgehaald; Roosje! Onze andere kat vond ik nooit zo groot, maar vergeleken met Roosje is hij echt gigantisch! Roosje is gewend aan ons en aan het huis, maar Lizzy (onze andere kat) is nog niet gewend aan Roosje. Hij vlucht nog regelmatig naar buiten en wil niet bij haar in de buurt komen. Dus hopelijk gaan ze nog wat meer aan elkaar wennen de komende tijd.

achterdeschermen5-6

Vorig jaar ontstond het idee om in de buurt een paar feesten te organiseren. We hebben met zijn allen oud en nieuw gevierd en besloten om dit jaar meer feesten te organiseren en ook subsidie aan te vragen bij de gemeente. We hadden al een geslaagd feest gegeven met Koningsdag en nu was het tijd voor een zomerbarbecue. Ik zit in de buurtcommissie, dus ik ben de hele dag aan het rennen geweest. Meer dan ik aankon, en ik kon die dag erna mijn bed niet uitkomen, maar het was het waard. Het was heel gezellig en alle aanwezige buren vonden het weer een geslaagd feest.

lerenhandletteren

Maandag was het eindelijk zover; ik ging naar de workshop Handlettering! Je hebt het vrijdag al kunnen lezen, maar ik vond het superleuk om te doen! Ik ben tevreden over mijn eerste eindresultaat en de ideeën voor nieuwe projecten blijven maar in mijn hoofd opkomen. Ik heb zelfs al een tweede handlettering gemaakt.

afvallen

Al tijden zeggen mensen dat ik zoveel ben afgevallen. Ik zag het zelf niet zo, en op de weegschaal was ook maar 1 kilo verschil te zien. Omdat steeds meer mensen het zeiden en ik tijdens het winkelen in Zwolle opeens in kleren van 2 maten te klein bleek te passen begon ik te twijfelen. Dus ik ben weer op de weegschaal gaan staan en heb mijn omtrek opgemeten (dat had ik gelukkig 3 maanden geleden ook al gedaan en opgeschreven). En ik ben inderdaad afgevallen, meer dan ik eigenlijk wil. Waarschijnlijk door de constante pijn en de laatste tijd ook weer door de paniekaanvallen. Dus ik ga maar extra veel eten zolang dat niet minder wordt, want ik wil niet verder afvallen eigenlijk.

shoplog action

Het was al een tijdje geleden dat ik bij de Action was geweest dus het was weer hoog tijd dat ik teveel nutteloze dingen ging kopen! Haha nee, het zijn allemaal dingen die ik ook echt leuk vind en ga gebruiken. Of ik het ook echt nodig had? Nee dat niet, maar het is wel leuk! Dit zijn de leukste dingen, ik kocht nog veel meer. Oeps…

achterdeschermen5-9

Half augustus is er in ons dorp altijd een dorpsfeest; de Meerpaaldagen. Overdag een braderie en activiteiten, ’s avonds optreden en feesten. Ik ga eigenlijk nooit naar de avond, maar de braderie vind ik altijd wel leuk. Vooral omdat ik er altijd een grote zak stroopwafelkruimels kan kopen!

Wat heb jij de laatste tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Achter de schermen #5 – winkelen, kitten en handletteren”

  1. Ik ben fan van Roosje! 😀 Hopelijk went Lizzy snel wat meer aan haar. 🙂
    Inmiddels heb ik het al 100x gezegd, maar ik word zo enthousiast van het handletteren, hihi. Je kunt het echt mooi!
    Liefs, Kim

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.