Zelf kerstballen maken met plastic bollen

Kerstballen kan je kopen, haken, maar ook heel simpel zelf maken met behulp van plastic bollen! Nu zie je veel van deze bollen in de winkels liggen, om ze te versieren als kerstbal, maar normaal kan je ze ook altijd wel vinden in knutselwinkels. Ik heb 3 kerstballen gemaakt en het is leuk, simpel en snel. Ideaal dus voor deze drukke maand.

Ik heb alles wat ik heb gebruikt gekocht bij de Wibra. De 3 plastic bollen waren samen 1 euro en voor de versieringen gaf ik minder dan 4 euro uit. De Wibra had veel keuze in leuke kerstknutselspullen, maar je kunt natuurlijk alles gebruiken wat je wilt, of nog in huis hebt.

De eerste bal vulde ik met kleine kerstballen. Dat is letterlijk binnen een paar seconden gedaan, maar het ziet er heel leuk uit. Ik heb er nu voor gekozen om alleen zilveren ballen te gebruiken, maar je kunt er natuurlijk ook verschillende kleuren ballen voor gebruiken.

Daarna ging ik aan de slag met deze leuke kerstboom honeycomb. Ze worden per 9 verkocht voor 1 euro en er zitten rode, witte en groene kerstbomen in de verpakking. Ik vond de rode het leukst. Ik deed eerst wat vrolijke pompoms in de bal en toen klemde ik het draadje van de kerstboom tussen de bal. Even kijken hoe hoog of laag je de boom wilt hebben en klaar is kees!

Voor de laatste bal gebruikt ik mijn eigen kerstboom. Ik vulde de bal eerst met nepsneeuw en daarna knipte ik een paar takjes af om in de bal te stoppen. Handig als je al een echte kerstboom hebt staan, maar anders kan je vaak ook bij de bloemist een paar dennentakken kopen.

Alles bij elkaar ben ik nog geen 10 minuten bezig geweest met het maken van de ballen. Ideaal om tussendoor te doen dus. En je kunt er alles mee maken. Veel verschillend, of juist alles hetzelfde. Alles kan en mag!

Maak jij wel eens zelf kerstballen? Of koop jij alles?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |
Loading comments...