Achter de schermen #13 – leuke en moeilijke dingen

De afgelopen 2 weken waren druk. Dat voel ik nu ook heel erg aan mijn lijf. Ik heb geprobeerd om tussendoor rust te nemen, maar mijn hoofd bleef doormalen, dus dat lukte niet echt. Gelukkig werd de drukte voornamelijk veroorzaakt door leuke dingen, dus dat is fijn!

Ik begon met het verven van mijn haren. Het was echt weer nodig. De kleur leek meer op rood dan op bruin en ik had een gigantische uitgroei. Omdat ik over een paar dagen een tv-opname had vond ik het de hoogte tijd om mijn haar weer bruin te verven.

Daarna heb ik 2 avonden cadeautjes ingepakt. Ik was al een tijdje cadeautjes voor Lisanne van Lisanneleeft aan het verzamelen en toen bedacht ik me opeens dat ik er al vrij veel had en er wel een adventkalender van kon maken. Leuk idee, maar dan moest ze het pakketje natuurlijk wel voor 1 december in huis hebben. Dus flink doorwerken om alles in te pakken en toen op de bus doen. Ze pakt nu iedere dag een cadeautje uit op Instragram, dus als je benieuwd bent naar de inhoud kan je haar daar volgen.

Ik merkte weer dat het nog niet goed gaat met me. Ik was moe, gestrest en na een avond paniek wegduwen kwam de paniekaanval er toch echt doorheen zetten. Gelukkig zakte het ook snel weer af nadat ik Oxazepam nam, maar het maakte weer veel duidelijk. Ik heb alles onder controle als ik mijn standaard leven volg, zodra ik iets afwijkends doe merk ik dat meteen.

En toen was het tijd voor de tv-opname! Ik ben er al een tijd mee bezig en nu was het dan eindelijk zover. Er komt eind december een nieuw programma op tv waarbij een team van artsen en een team bn-ers met behulp van google moeten proberen te raden welke ziekte de patiënten in de studio hebben. Ik was er voor mijn conversiestoornis. Het was superleuk om te doen! Uitputtend, maar heel leuk! Mijn aflevering komt op 21 december om 19.00 uur op NPO1, dus dan kunnen jullie allemaal kijken.

Zwarte piet was ’s nachts op het kantoor langs geweest en had voor iedereen een banketletter van de bakker achtergelaten. Heerlijk!

Op Sinterklaasavond speelden we het dobbelspel. Ik was tijdens het spel natuurlijk vergeten om een foto te maken, dus dan maar daarna. Ik heb onder andere het magnetische whiteboard op de achtergrond gewonnen. En het is altijd gezellig om te spelen!

De hele week ben ik druk bezig geweest met het ontwerpen van een blogplanner. Al vanaf april loop ik met dit idee in mijn hoofd dus het werd nu tijd om het eindelijk uit te werken. Ik had een heel lijstje liggen van dingen die ik er in wilde verwerken, dus het was vooral een kwestie van vormgeven. Over 2 weken kunnen jullie hem downloaden, maar hij kan nu al door een paar bloggers getest worden om de laatste fouten eruit te halen.

Donderdag had ik weer therapie. Ik ging vol goede moed heen, maar ik kwam verslagen en met een oranje post-it thuis. Hij vertelde mij dat hij mij niet meer kan helpen. Dat kwam niet zozeer als een verrassing, maar wel dat hij nog maar 1 optie voor mij zag. Ik had verwacht dat ik naar een collega in de buurt doorverwezen zou worden, maar hij raadde mij aan om naar Psytrec te gaan. Dat is een instelling die heel veel ervaring heeft met PTSS en een unieke behandeling aanbiedt. Ik zou dan 2 weken opgenomen moeten worden en een intensief programma volgen. Uit hun cijfers blijkt dat na de opname 50% van hun PTSS af is en 35% veel minder klachten heeft. Het kwam hard aan en ik besef het nog steeds niet helemaal, maar ik ga volgende week wel alles in gang zetten voor de intake.

Ik ben ook weer begonnen met haken. Ik wil dit jaar de knuffel waar ik in april al mee ben begonnen eindelijk afmaken. Het is niet zo heel veel werk meer, maar ik moet wel nog een paar avonden gaan haken. Ik heb sinds een week een tourenteller en dat is ideaal! Ik moet in veel patronen bijvoorbeeld 10x dezelfde tour haken. Meestal raak ik de tel kwijt of turf ik het op een briefje. Dit is veel gemakkelijker. Teller om je duim en na iedere tour even op een knopje drukken. Ideale uitvinden en dankzij AliExpress hoefde ik maar 53 cent te betalen.

Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

9 gedachten over “Achter de schermen #13 – leuke en moeilijke dingen”

  1. Leuk om jouw week weer te zien. Ook al had hij minder leuke kanten.. Toch vind ik dat je supergoed bezig bent. Wat is een toerenteller? Is dat speciaal voor het haken?

    Beantwoorden
    • Ja klopt! Bij haken wordt ieder rondje dat je noemt een tour genoemd. Het gebeurt regelmatig dat je bijvoorbeeld 10 touren van 70 steken moet haken. Tot 70 tellen lukt wel, maar dat keer 10 of tot 700 gaat eigenlijk altijd fout. Dus zo kan je gemakkelijk bijhouden hoeveel touren je al gehaakt hebt.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.