Zelfportret maken – CreaCross

Ik ben een van de bloggers die meedoet aan Crea-Cross. Een idee van Kreanimo. Iedere week maakt een creatieve blogger een blog bij een bepaald thema. Deze week is het thema Zelfportret en daar mag ik een blog over schrijven! Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om een zelfportret te maken. De opties zijn eindeloos. Vandaag laat ik je een paar van die manieren zien.
weerspiegeling zelfportret

Spiegel

Ik vind een zelfportret het mooist als het iets over jezelf zegt. Niet gewoon een mooie foto, maar iets wat echt iets zegt. De foto hierboven heb je misschien al eens op mijn blog voorbij zien komen. Bij de fotoclub hadden wij een fotowedstrijd met het thema weerspiegeling. Daarbij moest ik meteen hier aan denken. Ik zie er misschien vrolijk uit, maar als ik in de spiegel kijk zie ik mijn eigen pijn. Daarom ben ik voor deze foto voor een spiegel gaan zitten en maakte ik 2 foto’s. De vrolijke ik die iedereen ziet, en de echte ik, met de pijn en verdriet die maar weinig mensen te zien krijgen. De foto’s voegde ik samen om dit eindresultaat te komen. Ik ben er nog steeds tevreden mee! Het is geen vrolijke of standaard foto van mezelf, maar het laat wel echt iets zien over mijzelf. De foto vertelt een verhaal over mij.

Silhouet

Je kunt ook een silhouet van jezelf maken. Dit doe je heel simpel door voor een lichtbron te staan en daar tegen in te fotograferen. Of je gebruikt Photoshop om een gewone foto van jezelf om te vormen tot silhouet. Dat laatste heb ik gedaan. Ik heb gekozen voor een foto waarbij ik opzij keek, omdat ik het mooier vind als je bij een silhouet de vormen van een gezicht kunt zien.

Je kunt het silhouet natuurlijk gewoon simpel zwart houden, maar je kunt er ook iets anders mee doen. Zo heb ik er een galaxy stockphoto ingeplakt. Ik kan het niet goed uitleggen, maar dat vind ik bij mij passen. Er zitten verschillende kleuren in, lichtpuntjes, zwarte gaten, het is veelzijdig. Je kunt er ook voor kiezen om een foto van het bos of het strand in je silhouet te plakken. Net wat jij bij jezelf vind passen. Maar je kunt ook een soort collage van je eigen hoofd maken. Dus plak foto’s in het silhouet van dingen die iets over jou zeggen. Van je huisdier, je hobby’s, noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Woorden

Met hetzelfde silhouet heb ik bovenstaande afbeelding gemaakt. Ik heb de silhouet uitgeknipt en gevuld met woorden. Deze woorden zeggen allemaal iets over mij. Door de vorm van je gezicht te combineren met de beschrijvende woorden creëer je een soort zelfportret.  Je kunt alle soort woorden kwijt in het silhouet. Je kunt het zo persoonlijk of oppervlakkig maken als je wilt. Ik heb de woorden met de hand geschreven, maar het kan natuurlijk ook gewoon in Photoshop.

Crea-Cross

Ben jij geïnspireerd door dit artikel? Link hier dan jouw blog met zelfportretten! Het mag een foto zijn, maar ook een schilderij, een beeld, wat dan ook. Zolang het maar een zelfportret is!


liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

10 gedachten over “Zelfportret maken – CreaCross”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.