10 interessante feitjes

Ik vind het leuk om over interessante feitje te lezen. Ik onthoud ze vaak ook. Dus toen ik niet wist over welk onderwerp ik vandaag moest schrijven besloot ik om een aantal van die feitjes te verzamelen en met jullie te delen.

Tulpen

Op mijn werk ben bezig met een project over Tulpen, waardoor ik nu veel over Tulpen weet. Wist je bijvoorbeeld dat Nederland ieder jaar 10.000 tulpen naar Canada stuurt? Dat is nog als dank voor de bevrijding en de opvang van het koningshuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daardoor is er in Canada ook ieder jaar een tulpenfestival.

Nemo

Clownvissen, Nemo-visjes inderdaad, worden geboren als mannetje en veranderen pas later in hun leven in een vrouwtje. Ze leven in groepen en in zo’n groep leeft maar 1 vrouwtje. Als die overlijdt veranderd het meest dominante mannetje in een vrouwtje. Lijkt me niet zo goed voor je identiteit.

Knieën

We worden geboren zonder knieschijven. Die ontwikkelen we pas tussen ons 2e en 6e levensjaar. Ik heb dit nooit geweten en heb het eerst meerdere keren opgezocht voordat ik het kon geloven.

Appels

Als je een zaadje uit een appel in de grond stopt is het bijna 100% zeker dat er een andere soort appel uit groeit. Geen idee hoe het komt, maar ik vind het wel bijzonder.

Telefoonpalen

In Uganda en Kenia zijn de telefoonpalen (waar ze er volgens mij niet zo heel veel van hebben) een stuk hoger gemaakt zodat Giraffes er onderdoor kunnen lopen.

Cellen

Ons lichaam bestaat uit cellen en die cellen vernieuwen zichzelf regelmatig. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat door al die celverniewingen je lichaam zichzelf iedere 10 jaar compleet vernieuwd heeft? Dit zijn allemaal nieuwe cellen, dus eigenlijk ben je een compleet nieuw persoon na 10 jaar.

Telefoneren

Hoewel wij tegenwoordig niet meer weten hoe we zonder telefoon kunnen leven en soms zelfs gek worden van al dat gebel, heeft ongeveer de helft van de wereldbevolking nog nooit gebeld.

Linkshandig

IJsberen lijken een beetje op mij. Alle ijsberen zijn namelijk linkshandig. Hoewel ik me afvraag hoe ze zoiets onderzocht hebben. Ik vraag me dan ook af of het echt waar is of dat die ijsberen toevallig wat vaker hun linkerpoot hebben gebruikt.

Groeien

Onze ogen groeien niet, daarom lijkt het ook alsof baby’s zulke gigantische ogen hebben. Maar onze neuzen en oren blijven juist altijd doorgroeien. Dit zou iets te maken kunnen hebben met het kraakbeen dat in je neus en oren zit. Dat blijft namelijk in tegenstelling tot bot gewoon groeien. Maar de meningen over de precieze oorzaak zijn verdeeld.

Vlaggen

De Nerderlands vlag lijkt heel erg op de Franse vlag en ook de vlag van Luxemburg lijkt er een beetje op. Maar dat is ook niet zo vreemd, want rood, wit en blauw zijn de kleuren die het vaakt in een vlag gebruikt worden. Lekker origineel bedacht dus.

Hoeveel van deze feitjes kende jij al? En welke heeft je het meest verrast?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “10 interessante feitjes”

  1. Haha, leuk feitje over de clownvissen! Dat wist ik niet. Vooral dat laatste, dat het meest dominante mannetje verandert in een vrouwtje… Haha.

    Beantwoorden
  2. huh? die knieschijven! nooit geweten! niet handig ook; kinderen vallen het vaakst op hun knieen…
    dat een vrouwenhart sneller klopt dan een mannenhart heb ik proefondervindelijk vastgesteld…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.