Waar word ik blij van?

Vandaag is het de International day of Happiness! Hoewel ik iedere 2 weken al mijn geluk deel met jullie in mijn Happy life blogs, vind ik deze dag een mooie gelegenheid om met jullie te delen waar ik blij van word.

lente

Lente

Hoewel ik altijd blij word van zon en mooi weer, geniet ik er in de lente nog net wat meer van. In de winter heb ik veel last van verkrampte spieren, pijn en vermoeidheid. Al die dingen lijken tijdens de eerste lentedagen als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Ik voel me energieker, mijn spieren verkrampen minder snel en ook de pijn in mijn gewrichten is minder. Dat gecombineerd met alle leuke t-shirts die ik weer aan kan en de tjilpende vogeltjes zorgen ervoor dat ik aan het begin van de lente vrijwel de hele tijd vrolijk ben.

Nuttig zijn

Het is misschien een beetje een vage bewoording, maar ik word heel erg blij van het gevoel dat ik nuttig ben. Ik word blij van mijn werk, maar ook als ik iemand kan helpen op Twitter bijvoorbeeld. Of het nou groot of klein is, het is een fijn gevoel dat jouw bestaan iets bijdraagt aan iemands leven. En dan is het natuurlijk helemaal fijn als je er ook nog eens complimentjes over krijgt. Dan word ik dubbel zo blij!

Productiviteit

Door mijn chronische ziektes zijn er veel dagen waarop ik minder kan doen dan dat ik wil. Er zijn zelfs dagen waarop ik niks kan. Daarom ben ik blij als ik een dag heb waarop ik wel productief kan zijn. Een dag waar op ik alles van mijn to-do lijstje heb kunnen doen en misschien nog wel meer. Dat zijn vaak ook dagen waarop ik zelf energie krijg van mijn eigen productiviteit. Heel fijn!

fotograferen

Fotograferen

Ik schreef al eerder een blog over de vrijheid die ik ervaar tijdens het fotograferen. Dat is nog niet veranderd. Ik kan nog steeds zo intens gelukkig worden van een dag foto’s maken in het bos. Heerlijk! Nu ik bij een fotoclub zit word ik meer gemotiveerd om vaker te gaan fotograferen, dus dat worden veel blije momenten!

Bloggen

Natuurlijk kan het bloggen niet ontbreken in deze lijst. Ik vind het niet alleen fijn om te schrijven, maar ook de interactie met lezers vind ik fijn. Ik word blij van mailtjes van lezers die ik heb kunnen helpen met mijn verhaal. Ik vind het fijn om anderen te kunnen inspireren. En ik vind het fijn dat ik dankzij het bloggen meer sociale contacten heb (ook al is het ‘maar’ via internet) waardoor mijn wereld een stuk groter is geworden.

Waar word jij blij van?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Waar word ik blij van?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.