6 weetjes over linkshandigen

Het is vandaag de dag van de linkshandigen. En als linkshandige kon ik dat natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom vandaag 6 weetjes over linkshandigen!

  1. Mannen zijn vaker linkshandig dan vrouwen. En het schijnt zo te zijn dat mannen die met links schrijven 26% rijker zijn dan rechtshandige mannen.
  2. In de baarmoeder kan je al zien of een kind links of rechts wordt. Dit kan je zien door de duim die de foetus in zijn mond doet. Is dat rechts, dan wordt het kind rechtshandig. Als het de linkerduim is, is de kans 67% dat het kind linkshandig wordt. De kans op een linkshandig kind is trouwens groter als de moeder al wat ouder is als ze zwanger is.
  3. Linkshandigen zijn vaak sportiever. Zo zijn er veel topsporters die links zijn. Procentueel gezien meer dan in de ‘gewone’ populatie.
  4. Mannelijke katten zijn meestal linkspotig. Vrouwtjes katten gebruiken vaker hun rechterpoot. De meeste dieren hebben niet echt een voorkeurspoot.
  5. Als je linkshandig bent heb je een hoger risico op schizofrenie of een psychose. Ook ben je sneller bang of boos. Je hebt daarnaast ook nog eens meer kans op slapeloosheid en allergieën.
  6. Wanneer een linkshandige iets met rechts moet doen (bijvoorbeeld door een blessure) kunnen ze dat beter dan wanneer een rechtshandige iets met links moet doen.

Ben jij links?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.