Achter de schermen #39 – afkicken

De afgelopen 2 weken waren best heftig. Ik ging aan de slag met het afbouwen van mijn medicatie en ik voelde mij daardoor vaak heel naar. Ik heb wel geprobeerd om gewoon dingen te blijven doen, maar in de praktijk kwam het erop neer dat ik vooral rustig aan gedaan heb.

Iedere donderdag heb ik dansles (modern), maar soms lukt het mij door de pijn niet om naar die les te gaan. Dan mag ik later een les in komen halen. Ik heb er voor gekozen om ipv een les modern in te halen, maandag eens mee te doen met klassiek ballet. Dit heb ik vroeger jarenlang gedaan en het blijft een bijzondere plek in mijn hart hebben. Het is heel anders dan modern, maar het was heel fijn om het weer eens te doen. Als mijn lichaam het aankan zou ik ook best graag willen starten met de lessen klassiek.

2 weken geleden zag ik mijn psychiater weer. Ze kwam tot de conclusie dat mijn huidige antidepressiva onvoldoende werkt en dat er een kans is dat ik mij met een ander middel veel beter ga voelen. Dus we hebben besloten om over te stappen. Hiervoor moet ik eerst mijn huidige antidepressiva halveren qua dosering. Daarna kan ik overstappen. Het afbouwen is zwaar, maar het is voor een goed doel.

Al 3 jaar ligt mijn trouwjurk op zolder. Eerst was het plan om die te bewaren en iedere 5 jaar ofzo te passen. Nu ik gescheiden ben wist ik niet goed wat ik met die trouwjurk wilde. Verkopen op Marktplaats lukte niet, dus uiteindelijk heb ik besloten om hem in te leveren bij een winkel in Almere. Zij gaan hem dan voor mij verkopen. Omdat we toch in Almere waren zijn we meteen even gaan winkelen en moest er natuurlijk geluncht worden!

Eind vorig jaar heb ik bij de WMO een aanvraag ingediend voor huishoudelijke hulp. Die is uiteindelijk goedgekeurd en vorige week vrijdag is mijn hulp begonnen. Het is nog even heel raar om erbij te zitten als iemand anders je huis schoonmaakt, maar het is fijn om weer in een schoon huis te zitten. Ze blijft sowieso een half jaar en dan kijken we of het verlengd moet worden.

2 jaar geleden deed ik mee met Lopen voor Lyme voor Lisanneleeft. Dat lukt me dit jaar niet, maar ik wilde wel op een andere manier een bijdrage leveren. Lisanne doet dit jaar niet mee, maar Marly wel. En zij probeerde wat haakwerken te verkopen, dus ik heb besloten om haar te helpen door ook spullen te haken voor de verkoop! Ik richt me vooral op de simpele dingen, omdat die sneller verkopen en omdat ik er daar meer van kan maken. Als er een voorraadje klaar is zal ik een blog schrijven met alles erin en uitleg.

Vorig jaar ben ik naar de webwinkelvakdagen gegaan. Zodra je je kon aanmelden voor dit jaar heb ik besloten om weer te gaan. Toch ben ik thuis gebleven. Een dag van te voren zag ik er zo tegen op, omdat ik moe was en veel last had van de afkickverschijnselen. Omdat mijn week sowieso al druk was heb ik besloten om thuis te blijven, want anders zou ik zwaar over mijn grenzen gaan. In plaats daarvan heb ik lekker onder een dekentje naar Netflix gekeken.

Donderdag was het dan eindelijk zover; ik kon mijn TENS ophalen! Dat is een apparaatje waarbij je elektroden op je lichaam plakt. Vervolgens geeft het apparaatje door de elektroden stroomstootjes. Dit kan de pijn verminderen. Ik moet hem de eerste dagen zoveel mogelijk dragen om uit te vinden wat voor mij werkt. Best onhandig om opeens rekening te houden met draden een kastje wat je bij je moet dragen. Maar het lijkt erop dat het wel iets resultaat heeft, dus dat is heel fijn!

Wat heb jij gedaan de afgelopen week?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Achter de schermen #39 – afkicken”

 1. Fijn dat je effect lijkt te hebben van de TENS!

  En dat je door je HH ook nog de ruimte voelt om te haken is helemaal super.

  Zelf brei ik alleen nog maar, maar ook daarmee zijn er dingen waarmee ik anderen kan ondersteunen. Een hart is zó gebreid en kan een hoop liefde geven. En er zijn altijd wel restjes wol waarmee een klein, lief cadeautje gemaakt kan worden.
  En als er door jouw haken ook meer geld voor onderzoek naar Lyme binnenkomt is dat helemaal top!

  Veel succes en sterkte voor je medicijn wissel. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn.❤❤❤

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.