Achter de schermen #43 – veel verschillende dingen

De afgelopen 2 weken waren vrij divers. Mijn vriend was ook doordeweeks een paar dagen bij mij ipv alleen in het weekend, waardoor mijn hele ritme anders was. Maar ik merkte ook dat ik heel erg moe was en daarom wat rustiger aan moest doen.

Het begon met een heerlijke lentedag waarop ik mijn lentejas aan kon doen! Dat was echt zo fijn en ik heb echt intens genoten van die dag. Later nog een paar keer geprobeerd om mijn lentejas aan te trekken, maar dan was het te fris door de wind. Hopelijk kan het binnenkort weer! Of mijn zomerjas zelfs!

Zoals ik al zei was mijn vriend er nu ook deels doordeweeks. We waren allebei moe, dus besloten een film te kijken. Wij vinden hele verschillende dingen leuk, dus het is best lastig om iets te vinden wat wij allebei leuk vinden. Nu wilde hij graag Eternal sunshine of the spotless mind kijken, omdat hij daar goede dingen over gehoord had. Het was een aparte film, wel leuk, maar iets te alternatief voor mij.

Omdat mijn therapeut bij Altrecht zich heeft ziek gemeld, heb ik nu geen therapie meer. Er is gezocht naar een alternatief en daarom had ik een intakegesprek voor een 3daagse behandeling. Ze twijfelen over mijn belastbaarheid en ik dacht eigenlijk dat het niet door zou gaan. Dus ik was verrast toen ik een aantal dagen later werd gebeld dat ik toch ga beginnen met die behandeling. 9 april al! Er komt nog een keer een blog over waarin ik uitleg wat ik ga doen. Het gaat veel energie kosten, dus ik moet afwachten wat ik naast de therapie kan blijven doen.

Ik ben dol op Brezels. Zodra ik in Duitsland ben moet ik er minstens één kopen! Ik heb een paar keer geprobeerd om ze zelf te maken, maar die werden taai en waren niet zo lekker. Toen ik een paar weken geleden met mijn vriend in Duitsland was zag ik in de supermarkt (Aldi geloof ik) een doos afbakbrezels in de vriezer liggen. Ik heb ze nu voor het eerst geprobeerd en ze zijn goedgekeurd! Gelukkig is het een doos van 10 stuks, dus ik heb er nog een aantal, maar als ik weer in Duitsland ben koop ik zeker weer een doos.

Ik ben 2 weken geleden weer begonnen met klassiek ballet. Ik ga voor de dansschool een promotiefilm maken en in ruil daarvoor volg ik de lessen klassiek. Het is heerlijk om mijn oude passie weer op te pakken. Ik heb in september gekozen voor modern, omdat ik dacht dat dat beter voor mijn lichaam was. Ik merk nu dat klassiek ook goed is. Ik moet bewust bewegen, om te zorgen dat ik niets overstrek of overbelast, maar het voelt verder goed. En het is heel leuk natuurlijk! Misschien nog wel leuker dan modern. Het is alleen even afwachten of ik het red om 2x per week te dansen, zeker als mijn therapie begint.

Afgelopen woensdag was het weer tijd om te stemmen. Ik vind het altijd belangrijk om te stemmen. Anders mag je ook niet klagen vind ik. Ik weet redelijk wat er speelt in mijn gemeente, dus ik kon goed beslissen waar ik op wilde stemmen. Ik heb ook gestemd voor het referendum, hoewel dat vooral voor de sier was. Ik ga ervan uit dat ze er toch niet naar luisteren.

En toen was het weer tijd voor een film met mijn vriend. Na een kwartier rondzoeken op Netflix besloten we uiteindelijk voor Cast away te gaan. Ik kende hem al, maar mijn vriend nog niet. Het blijft een leuke film om te zien en voor mij was het ook al weer een tijd geleden.

Dit weekend kreeg ik het nieuwe nummer van de Prikkels binnen. Het ledenblad van de prikkelbare darm syndroom belangenvereniging. Ik heb hier een aantal keer een artikel voor geschreven. Laatst weer en dat artikel is nu gepubliceerd. Het blijft bijzonder om een artikel van jezelf in een tijdschrift te zien staan.

Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Achter de schermen #43 – veel verschillende dingen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.