Zelf je tas versieren – DIY pakket van de Action

Bij de Action zag ik pakketjes liggen, waarmee je zelf een tas kon versieren. De pakketten kosten €1,99 en er zijn 3 varianten. Ik koos voor de meest simpele met enkel het woord Hello. De andere 2 hadden een wat langere zin, maar die vond ik niet bij mij passen.

In het pakket zit een tas (op A4-formaat, ik dacht eigenlijk dat hij groter was), een stencil met de tekst, 4 textielstiften, een sponsje en stencils om versieringen aan te brengen. In mijn pakket zaten de kleuren roze, geel, blauw en zwart. Ik heb niet gekeken of de andere pakketen dezelfde kleuren hebben. Het sponsje wat erbij zit gebruik je om de verf uit de tube op de tas aan te brengen.

Ik drukte de stencils met de versieringen uit. In alle stencils zit het papier nog in de gaatjes zeg maar. Dat was best lastig, omdat het nog goed vastzit en het gaatje soms ook te klein is om je vinger er goed doorheen te drukken. Daarna begon ik met het uitlijnen van de stencils op de tas. Ik besloot te beginnen met het woord Hello. Die neemt namelijk de meeste ruimte in, dus dan zou ik daarna nog wel wat versieringen aan kunnen brengen als ik dat wilde.

Toen ik het stencil had liggen zoals ik wilde kon ik gaan verven. Ik kon geen kleur kiezen, dus ik besloot te proberen een soort verloop te maken tussen roze, blauw en geel. Ik probeerde eerst de verf uit de stift op de tas te smeren en dan uit te vegen met de spons. Dat werkte niet. Dus ik heb de verf op de spons gedaan en daarna over de tas gewreven en gedept. Dat lukte wel.

Het was best lastig om de verf goed dekkend te krijgen. Dus ik heb veel gewreven, vaak over dezelfde plek heen gegaan en meerdere keren nieuwe verf op de spons gedaan. Na een tijdje merkte ik dat de spons uit elkaar begon te vallen. Er zaten wat pluisjes in de verf, dus dan moest ik een nieuw stukje spons gebruiken. Ook is het lastig om niet over de rand van de stencil te gaan. Dat is bij mij wel gebeurd helaas en dat krijg je niet weg.

Tot slot besloot ik nog een versiering bovenaan de tas te maken. Helaas drukte het stencil door, waardoor het geen mooie afzonderlijke rondjes zijn geworden. Het kleurverloop bij de letters vind ik wel grappig. Ik denk alleen dat ik een volgende keer alleen roze en blauw gebruik.

Heb jij wel eens een canvas tas versierd? 

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Zelf je tas versieren – DIY pakket van de Action”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.