Bewegen met plezier

Voor mijn lichaam is het belangrijk dat ik sport. Ik heb echter een hekel aan sporten, al zolang ik mij kan herinneren. Mij zal je niet snel in een sportschool vinden, maar inmiddels heb ik wel wat meer plezier gekregen in het bewegen.

vlog dansles

Dansen

Vroeger danste ik, maar dat zag ik niet als sporten. 2 jaar geleden heb ik het dansen weer opgepakt en ik ben mij nu bewust dat het toch echt sporten is. Je moet er een goede conditie voor hebben en je gebruikt alle spiergroepen. Mijn coördinatie en besef van mijn lichaam zijn ook beter geworden. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ik het ook zo leuk vind om te doen.

Het dansen zelf is leuk, maar ik zit ook in een gezellige groep en heb een fijne docent. Ik kom altijd vrolijk terug van een uur dansen.

Fysiotherapie

Al jaren train ik bij de fysiotherapeut. Ik heb het nooit leuk gevonden, maar ik merk nu dat het soms best fijn kan zijn. Sinds kort ben ik van een half uur naar een uur trainen gegaan. Daardoor is er meer ruimte voor andere oefeningen dan alleen het hoogstnoodzakelijke. Omdat mijn gewrichtsbanden niet goed werken lag de focus altijd op de spieren rondom mijn gewrichten. Nu is er ook ruimte om bijvoorbeeld krachttraining voor mijn bovenarmen te doen. Het is zwaar, maar daardoor voelt het ook wel lekker. Ik mag met de andere oefeningen niet doorgaan tot de grens, ik moet ze op een laag niveau doen en op tijd stoppen om overbelasting te voorkomen. Mijn biceps en triceps mag ik wel gewoon trainen. Ik voel de verzuring, het trillen, het niet meer kunnen maar toch doorgaan. Het voelt lekker! Het trainen zelf vind ik niet zo interessant, maar als ik voel dat mijn lichaam gewerkt heeft geeft dat toch een goed gevoel! Zeker omdat ik dat met mijn andere oefeningen nooit voel.

Vind jij sporten leuk?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Bewegen met plezier”

 1. De sportschool heb ik nog een flinke poos volgehouden, ook als alternatief voor de fysio. Maar inmiddels gaat dat niet meer. Dansen doe ik ook nog steeds en dat vind ik ontzettend leuk om te doen. En fietsen probeer ik ook regelmatig te doen, om mijn benen nog een beetje actief te houden.

  Beantwoorden
  • Ga je nu wel weer naar de fysio om lichtere oefeningen te doen?
   Fietsen ga ik ook weer oppakken. Ik krijg binnenkort een elektrische fiets dus dan hoop ik daar de nodige kilometers op te kunnen maken!

   Beantwoorden
   • Nee, ik heb een waslijst aan oefeningen die ik thuis kan doen. Heb deze in het begin wel met de fysio geoefend, maar weet nu wel hoe ik ze goed moet uitvoeren. En thuis kan ik het doen wanneer ik wil en wanneer het nodig is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.