Ik ga weer studeren!

Een jaar geleden zat ik midden in mijn behandeling bij Altrecht. Ik hoopte dat ik op termijn weer een paar uur per week kon werken. Het was meer een wens dan een doel. Maar onverwachts kan ik een andere wens waar gaan maken. Ik voel mij namelijk goed genoeg om weer te gaan studeren!

Tijdens het nazorgtraject was ik aan het kijken wat de mogelijkheden waren. Ik wilde liever niet meer in de communicatie werken, dus wat dan wel? Omdat ik erg leergierig ben kwam ik op het idee om een nieuwe studie te gaan volgen. Ik had mij er een paar jaar geleden al bij neergelegd dat HBO niet meer haalbaar was, dus ik zocht naar MBO opleidingen. Uiteindelijk kwam ik uit op een BBL opleiding tot apothekersassistent. Ik ben geïnteresseerd in de medische wereld en dit zou qua belastbaarheid ook haalbaar zijn.

Ik was al begonnen met solliciteren voor een BBLplek toen ik het met mijn vriend had over dromen. Al zolang als ik mij kan herinneren wil ik al juf worden. Ik ben ook begonnen met de PABO, maar daar moest ik helaas na een paar maanden mee stoppen omdat het niet meer haalbaar was. Toen zei mijn vriend iets wat al mijn plannen op zijn kop zette: “waarom ga je dan geen pabo doen?”. De daaropvolgende dagen heb ik daar over nagedacht. Toen ik bedacht had dat HBO niet meer mogelijk was ging het een stuk slechter met mij. En als ik moet kiezen? Dan zou ik veel liever de pabo doen dan apothekersassistent.

Mijn enthousiasme voor de pabo is zo groot dat ik heb besloten om daar voor te gaan. Ik heb gekozen voor de deeltijdvariant, omdat ik dan meer flexibiliteit heb door een deel zelfstudie. Daarnaast heb ik ook nog eens het voordeel dat ik door mijn eerdere HBOdiploma een vrijstelling van 60 studiepunten krijg. Ook heb ik meteen bij de opleiding aangegeven dat ik chronisch ziek ben en mogelijk aanpassingen nodig heb. Dat was geen probleem en ik heb er vertrouwen in dat deze school mij goed kan helpen als dat nodig is.

In september mag ik mijzelf dus weer student noemen. Hoewel ik er erg naar uit kijk (de zomer kan wat mij betreft niet snel genoeg voorbij zijn!) vind ik het ook eng. Ik ben erg vooruit gegaan en heb veel geleerd, maar is het genoeg? Kan ik voorkomen dat ik mezelf weer voorbij ren? Is mijn concentratie goed genoeg om de lessen te volgen? Red ik het om een hele dag stage te lopen? Allemaal vragen waar geen antwoord op is. Daarom probeer ik mij te focussen op mijn instelling. Ik wil de pabo afronden en dat mag best langer duren dan 3 jaar als het nodig is. Ik kan inmiddels om hulp vragen. Ik sta weer in contact met mijn lichaam, waardoor ik minder snel over mijn grenzen zal gaan. En ook niet onbelangrijk; mijn ex-behandelaren hebben er vertrouwen in. Dus ik ga het aan, pas dingen aan waar nodig en zal genieten van de nuttige invulling van mijn leven.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Ik ga weer studeren!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.