Citytrip naar Boedapest

Dit jaar werd ik 30 en dat wilde ik niet thuis vieren. Na wat zoeken en overleggen besloten we om naar Boedapest te gaan. De stad stond al een aantal jaar op mijn lijstje en de vliegtijden kwamen beter uit dan andere bestemmingen waar we naar gekeken hebben. We hadden heel veel geluk met het weer en het is een prachtige stad. Een perfecte manier om je 30ste verjaardag te vieren!

Voor vertrek had ik een aantal foto’s bekeken en daar stond regelmatig het prachtige parlementsgebouw op. Dat is inderdaad een mooi gebouw, maar ’s avonds is het nog veel mooier! Wij waren toen het donker was speciaal op pad gegaan toen opeens alle lichten uitgingen. Na wat uitzoeken ontdekten we dat het die avond earth hour was. We zijn dus toch maar door gelopen voor een goede plek en hebben gewacht tot de lichten weer aangingen. Dat was ook wel bijzonder om te zien. En het parlementsgebouw was prachtig toen alle lichten eenmaal aan waren, dus het was de moeite waard!

In de stad staan veel oude gebouwen. Heel mooi! Opvallend vond ik dat we regelmatig een kerk met een dak als op bovenstaande foto zagen. Allerlei kleuren dakpannen. Bijzonder he?

Een toeristische plek is het vissersbastion. Veel mensen en mooie gebouwen. We moesten er een heuvel voor opklimmen, maar daardoor had je ook uitzicht over de stad.

Dit kasteeltje stond ook bij het vissersbastion. Sprookjesachtig toch? Het was afgesloten, waardoor ik zonder problemen een foto kon maken zonder mensen erop.

Voor een nog beter uitzicht zijn we naar de rand van de stad gegaan. Daar was namelijk een stoeltjeslift waarmee je naar 500 meter hoogte kon. Daar was vervolgens nog een toren die je kon beklimmen.

Bovenop de uitkijktoren had je niet alleen uitzicht over de stad, maar kon je ook zien hoe een deel van Hongarije eruit ziet. Toen we dit zagen wisten we zeker dat we nog een keer terug willen komen om de rest van het land te zien.

Tijdens het lopen in de stad zagen we op een gegeven moment een klein beeldje van een tank. Ik dacht dat ik een stuk ervoor ook iets had gezien. Na wat zoeken op google bleken er 3 van zulke beeldjes in de stad te staan. De tank en de rups staan vlak bij elkaar bij de kade. De kikker staat in een park verstopt. We wisten in welk park we moesten zijn en hebben toen gezocht. Weer eens iets anders!

Iets anders waar we naar gezocht hebben zijn deze schoenen. Van te voren had ik hierover gelezen. Het is een monument ter ere van de Joden die in de Tweede Wereldoorlog op de kade van de Donau hun schoenen moesten uittrekken en vervolgens neergeschoten werden. Daarom staat er nu een rij metalen schoenen. Indrukwekkend om te zien.

De centrale markthal is voor de lokalen en voor de toeristen. In de kelder kan je vis en ingezuurde dingen kopen. Op de begane grond heb je veel vlees en groenten. De 1e verdieping is voor de toeristen met heel veel souvenirkraampjes. Leuke combinatie! Hier hebben we dus én lekker gegeten én een aantal souvenirs gekocht.

Ik wilde mijn verjaardag ontspannen doorbrengen, dus van te voren hadden we een dag bij een spa geboekt. In Boedapest zijn heel veel badhuizen, dus er is keuze genoeg. Ondanks dat er best veel mensen waren, was het ook fijn om in het warme water te zitten. En voor de ultieme ontspanning heb ik ook nog 2 massages gehad. Dat ik gewoon buiten kon zitten in mijn bikini was een fijn cadeautje!

Onze laatste ochtend hebben we door de stad gelopen en genoot ik van deze chimney cake. Iets wat je veel ziet in Boedapest en waar ik na een paar dagen al verslaafd aan was! Het is een soort zoet brood, gebakken om een stok (en dus hol) en daarna kan je verschillende smaken eraan toevoegen. Ik ging voor de kaneelsuiker. Erg jammer dat het hier in Nederland niet te krijgen is.

Ben jij wel eens in Boedapest geweest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.