Dilemma’s over bloggen en social media

Voorheen keek ik hele dagen op internet. Ik volgde alles op social media, blogde meerdere keren per week en was voor mijn vrijwilligerswerk ook bezig met internet. Ik realiseerde mij dat ik het anders wilde, dus ik ging meer offline leven. Maar dat is ook niet de oplossing, want ik merk dat ik het bloggen mis. En social media heeft ook zijn leuke kanten waar ik tijd aan wil besteden.

Minder tijd online

Het bevalt mij wel om minder op internet te zitten en meer dingen offline te doen. Ik zoek dus een balans tussen offline en online. En ik merk dat ik dat lastig vind. Het is bij mij altijd alles of niets. Dus ik dacht, ik schrijf er een blog over, zodat ik in ieder geval weer bezig ben met bloggen. Goede oplossing toch?

Mijn blogschema heb ik losgelaten, ik heb veel mensen ontvolgd op social media en ik probeer voor mijn vrijwilligerswerk dingen in te plannen, zodat ik er niet iedere dag mee bezig ben. Dat werkt iets. Ik voel geen druk meer om te bloggen, ik ben minder tijd kwijt aan het doorlezen van tijdlijnen en ik hoef niet meer iedere dag verplicht op Facebook te zitten.

Bloggen

Bloggen is leuk en dat doe ik nu te weinig. Daarom wil ik proberen iedere week in mijn planner te schrijven dat ik een blog ga schrijven. Dat hoeft geen uitgebreide blog te zijn waarvoor ik uren met een DIY en foto’s bezig ben. Het mogen ook mijn hersenspinsels zijn.

Iets creatiefs doen, een video maken en foto’s bewerken is leuk, maar daar gaat veel tijd in zitten. Daardoor zie ik er vaak tegenop om aan te beginnen. Als ik mezelf toesta om ook gewoon hersenspinsels te plaatsen (zoals deze blog), ben ik niet iedere keer zoveel tijd kwijt. Ik hoop dat het daardoor lukt om toch zonder druk weer vaker een blog te kunnen plaatsen.

Social media

En social media? Ik heb vaak in mijn hoofd dat ik iets kan plaatsen. Een idee voor een tweet of een foto die ik gemaakt heb voor Instagram. Maar dan ben ik met iets anders bezig en komt het er niet meer van. Ook lees ik mijn tijdlijn vaak tussendoor bij, waardoor ik geen tijd of zin heb om te reageren op anderen. Later vergeet ik dat dan weer. Terwijl ik juist die interactie leuk vind en er ook leuke contacten aan over heb gehouden.

Ik kan een aantal foto’s op Instagram inplannen, maar het leuke van social media is het delen van het hier en nu. En reacties kan ik ook niet inplannen. Dus ik moet het gewoon doen. Als ik iets zie waar ik op wil reageren moet ik dat meteen doen. Niet mezelf voorliegen dat ik dat later nog wel doe. En als ik iets leuks wil posten moet ik dat ook gewoon doen. Niet wachten op een beter moment of teveel nadenken. Gewoon doen. Ik denk dat dat de beste ‘oplossing’ is.

Heb jij ook dilemma’s rondom tijd die je besteed op internet?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Dilemma’s over bloggen en social media”

 1. Oke ik herken het wel een beetje. In de tijd dat ik bezig ben geweest met mijn huis ben ik heel veel offline geweest, maar ik miste heel veel! Waaronder ook het bloggen.
  Ik voel wel altijd een druk met bloggen, maar sinds ik vorige week weer begonnen ben wil ik het eerst rustig aan doen met 1 blogje per week. Dit is goed bij te houden met het offline leven (zoals klussen, het huishouden, vrienden, vriend, etc) 🙂
  Ritme is sowieso iets wat ik fijn vind in het leven!

  Beantwoorden
 2. Ik volg je wel hoor! Helaas ‘moet’ ik voor mijn bedrijf actief zijn op social media, maar mijn liefde ervoor is inmiddels wel geslonken… Dat komt vooral omdat ik niet de juiste mensen weet te bereiken en door de super irritante timeline.

  Beantwoorden
  • Ik kan me voorstellen dat je dan steeds minder lol er in krijgt. Ik herken dat wel uit de tijd van mijn eigen bedrijf. Maar ook nu ik voor vrijwilligerswerk veel bezig ben met social media wordt het toch minder leuk, ook al bereiken we daar wel de doelgroep. Het blijft jammer dat je als bedrijf eigenlijk niet meer zonder social media kunt.

   Beantwoorden
   • Ik besteed de laatste tijd veel minder tijd op social media. Wat ik wel lastig vindt is dat doordat ik niet echt veel meemaak op een dag ik vaak een hele poos niets plaats en ik het idee heb dat dat wel moet..

    Beantwoorden
    • Je bent toch niets verplicht toch? Ik vond het ook lastig om iets te plaatsen in de periodes dat ik niets meemaakte. Ik plaatste dan wel eens een quote, maar het was lastig om daar dan weer een tekst bij te zetten.

     Beantwoorden
 3. Ik besteed best wat tijd op social media, maar niet heel gestructureerd. Net wat je zegt: ik wil gewoon iets kunnen delen op het moment dat het zich voordoet. Verder is het reageren en volgen van anderen iets wat ik goed tijdens mijn rustmomenten kan doen, gewoon liggend met mijn telefoon.

  Beantwoorden
  • Het bijlezen kan wel als ik lig met mijn telefoon, maar om een of andere reden reageer ik dan heel vaak niet omdat ik dan te moe ben of geen zin heb. Maar dat is waarschijnlijk ook meer een kwestie van gewoon doen, want het is niet zo dat ik zo moe ben dat het niet kan

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.