Dag van de natuurfotografie

Vandaag is het, zoals de titel al doet vermoeden, dag van de natuurfotografie. En aangezien ik het liefst foto’s maak in de natuur leek het mij leuk om daar vandaag een blog over te schrijven. Leuk, maar ook eng, want ik ga weer foto’s van mezelf laten zien aan jullie.

dag van de natuurfotografie

Ik kan niet goed in de natuur lopen zonder camera. Ik vind het saai om alleen te lopen (ik heb een hekel aan lopen als het niet functioneel is) en ik word onrustig. Maar zodra je mij een camera geeft kan ik uren door de natuur lopen. Ik zet alles op de foto. Ik word er rustig van. Het liefst ga ik helemaal alleen, zodat ik als het nodig is 100 foto’s kan maken bij die ene boom totdat ik helemaal tevreden ben over de compositie. Dat is voor mij genieten. Dat is voor mij tot rust komen. Het is lichamelijk soms best zwaar, maar dat heb ik er graag voor over.

dag van de natuurfoto

Het soort natuur maakt mij totaal niet uit. Een bos, strand, park, alles waar groen te zien is is goed. En of het nou een dier, landschap of bloem is maakt me ook niet uit. Zolang het er maar mooi uitziet en ik in alle rust foto’s kan maken. Het hoeft van mij ook geen natuurlijk natuurgebied te zijn, er mag zelfs een asfaltweg door mijn foto’s heenlopen. Ik ben daar heel gemakkelijk in! Het maakt mij ook niet uit of ik foto’s maak bij het grasveld tegenover mijn huis of in een bijzonder natuurreservaat in het buitenland. Ook van iets simpels wat iedereen iedere dag ziet kan je iets moois maken.

natuurfoto ooievaars

Maak jij ook graag foto’s in de natuur?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Dag van de natuurfotografie”

  1. Zeer mooie foto’s! Vroeger was natuurfotografie niet echt mijn ding, tot ‘k zelf begon te fotograferen 😉 Ik wist zelfs niet dat er een dag voor natuurfotografie uitgeroepen was :p

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.