Achter de schermen #1 – pijn en ziek

Na lang twijfelen heb ik besloten om te stoppen met mijn Happy life serie. Het was goed om alle positieve punten van mijn leven op te sommen, maar ik ben er klaar mee. Ik heb Happy life niet meer nodig, omdat ik die positieve punten steeds meer automatisch zie. Daarnaast merkte ik steeds vaker dat ik ook behoefte had om de minder leuke dingen kwijt te kunnen en om de positieve punten meer toelichting te geven. Daarom komt er vanaf nu om de week een ‘Achter de schermen’ online ipv de Happy life zoals jullie gewend zijn. Hoe dat eruit komt te zien? Een soort verslag met van alles wat er die 2 weken gebeurt is met veel foto’s.

Vorige week begon ik met 2 therapieën. Eerst fysiotherapie en vervolgens had ik een mijn eerste EMDR-sessie bij mijn psychotherapeut. Die ochtend voelde ik me nog goed, maar daarna ging het bergafwaarts. Ik was moe, sliep slecht door nachtmerries na de EMDR en de pijn werd weer erger. Sowieso heb ik al een tijdje meer slechte dagen en dat ik eerder had. Dinsdag en woensdag kon ik nog wel gewoon werken. Ik maakte dit digitale magazine af waar mijn baas heel tevreden over was. Altijd fijn!

Na woensdag werd de pijn zo erg dat ik bijna alleen nog maar in bed lag. Het ging niet zo goed en werd op vrijdag zelfs naar huis gestuurd nadat ik zei dat ik teveel pijn had. Omdat alleen maar in bed liggen ook niet alles is en de pijn ook niet beter maakt zocht ik tussendoor ook afleiding. Zo ging ik aan de slag met waterverf en zocht ik eindelijk de foto’s uit die ik in Newcastle had gemaakt. Ik bekeek ondertussen de lessen voor een Google certificaat in digitale marketing die ik inmiddels behaald heb!

De afleiding hielp niet genoeg en ik werd gek van de pijn. Daarom ging ik afgelopen maandag naar de huisarts voor pijnstillers. Ik kreeg Tramadol en na een heftige behandeling bij mijn fysio (manueel therapeut eigenlijk) was ik bijna pijnvrij. Wat was ik blij! Helaas duurde dat maar 1 dag, want dinsdag ging het helemaal fout zoals je in de blog van vrijdag hebt kunnen lezen. Dus de rest van de week ben ik niet naar mijn werk gegaan en heb ik veel geslapen, want ik was moe.

Donderdag moest ik nog even naar de cardioloog. Ik val namelijk regelmatig flauw en ben veel duizelig. Gelukkig had ik een hele aardige arts die het gewoon serieus neemt. Mijn hartfilmpje zag er goed uit en ook mijn bloeddruk leek prima. Toch heeft hij mij voor de zekerheid een kastje omgehangen die 24 uur mijn hartslag bij hield. En ik mag volgende week naar de neuroloog, omdat die in dat ziekenhuis enkel de kanteltafeltesten doet die ik nodig heb. Ik ging daarna nog even snel naar de Action. Geen hele slimme keuze, maar ik wilde graag twinmarkers kopen! En daarna weer terug mijn bed in!

Ik wilde namelijk genoeg energie hebben om op vrijdag naar Utrecht te gaan voor de vergadering over de nieuwe zorgstandaard Conversiestoornis. Ik vind het belangrijk om daar een bijdrage aan te leveren, maar zeker na wat de ambulancebroeder dinsdag tegen mij zei. Het was vermoeiend, maar het is me gelukt om erbij te zijn! De bespreking was weer nuttig en ik zag Deborah weer, een hele lieve, fijne, inspirerende vrouw! En mijn hartregistratie was klaar, dus de jeukende pleisters konden er eindelijk af! En daarna? Juist, weer terug naar bed om te slapen!

Zaterdag wilde ik perse sporten. Niet omdat ik sporten zo leuk vind, maar omdat ik dat al 2 weken niet had kunnen doen en graag wilde weten of er vooruitgang was na mijn fysiobehandelingen. Dus ik dwong mezelf om te gaan. Ook al was ik moe en duizelig en had ik misschien beter in bed kunnen liggen. Ik had eerst een goed gesprek met een instructeur over o.a. mijn conversiestoornis en daarna is het gelukt om mijn rondje apparaten af te maken. En bij thuiskomst? Juist, heel verrassend. Ik ging weer plat, omdat ik echt helemaal gesloopt was. Alleen koos ik nu voor de verandering om de halve dag op de bank te liggen en de andere helft in bed.

Vinden jullie het leuk dat ik met ‘Achter de schermen’ ben begonnen of missen jullie Happy life nu al?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Achter de schermen #1 – pijn en ziek”

  1. Ik vind dit achter de schermen ook heel erg leuk om te lezen! Wel zouden de foto’s en plaatjes tussen door wat groter mogen. Ik lees mee op mijn mobiel en vind ze erg klein uitgevallen. Maar leuke nieuwe rubriek!

    Beantwoorden
  2. Ik had ooit ook zo’n kastje die je hartritme voor 24u volgt aan. Ik had last van druk op mijn borst & m’n oude huisarts vond ’t ernstig genoeg om mij door te sturen. Alles ging toen goed & de druk verdween, dus werd er niet verder gezocht. Een goed jaar geleden kreeg ‘k weer zo’n druk op m’n borst & kon ‘k haast niet ademen. Die huisarts was ondertussen op pensioen, dus ging ‘k naar z’n opvolgster. Die reageerde helaas niet zoals verwacht. Ze zei, als je dat nog eens hebt & ’t duurt langer of een halfuur dan moet je maar eens terugkomen. Ik schrok van haar antwoord, maar ik dacht, dan ga’k wel naar de spoedgevallen :/ ‘k Zal de schuld maar op stress steken..

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.