Laatst gelezen boeken #7

De laatste keer dat ik een overzicht plaatste van mijn laatst gelezen boeken nam ik mij voor om weer vaker te gaan lezen. Dat is redelijk gelukt! Soms vind ik het confronterend om te merken hoe traag het lezen gaat (door mijn dyslexie), maar nu lukte het om dat opzij te zetten en gewoon op mijn eigen tempo te genieten van het lezen. Ik heb inmiddels weer 5 boeken gelezen.

Niet ongevoelig: vrouwen met autisme

Toen ik wist dat ik autisme heb besloot ik daar over te gaan lezen. Op Twitter vroeg ik tips en dit boek kwam meerdere keren voorbij. Ik vond het zelf ook een fijn boek. Er wordt uitgelegd wat autisme is (en dan vooral hoe zich dat bij vrouwen uit) en er staan ervaringen van vrouwen met autisme tussendoor. Hierdoor geeft dit boek naast informatie ook herkenning. Wel vond ik dat er erg veel afkortingen gebruikt worden, waardoor ik het soms lastiger te volgen vond.

3,5/5 sterren

Niet ongevoelig kan je hier bestellen.

Helemaal het einde

Ik volg de schrijfster van dit boek, Lisette Jonkman, al een tijd op Instagram. Ik heb ooit haar boek gelezen met tips om te schrijven (Schrijven kreng), maar ik had nog nooit een ‘normaal’ boek van haar gelezen. Ik zag in de app van de Luisterbieb dat dit boek ertussen stond en besloot hem te gaan luisteren.

Het boek gaat over Roxy, een rockster. Ze gebruikt teveel drugs en wordt door haar manager van Amerika naar haar ouders in een boerendorp naar Nederland gestuurd. De schrijfstijl is lekker luchtig, vlot en grappig. Ik ben over het algemeen geen groot fan van romans, maar voor deze maak ik een uitzondering. Ik wil ook zeker de andere boeken van Lisette gaan lezen.

4/5 sterren

Helemaal het einde kan je hier bestellen.

Honger – Gone #2

Een tijd geleden las ik deel 1 van de serie Gone. Eigenlijk was het te lang geleden, omdat ik bij dit boek mij regelmatig afvroeg wat er ook al weer gebeurd was. Dat was vervelend, maar naarmate ik meer had gelezen werd dat minder.

Gone gaat over een dorp waar van de een op de andere dag opeens iedereen boven de 15 verdwijnt. Sommige kinderen krijgen speciale krachten en ze ontdekken een monster in een mijn. In dit deel gaan ze verder met uitzoeken wat dat monster is en doet, maar ze zijn ook bezig met overleven, omdat al het eten op is. Ik wil wel weten hoe het verder gaat, maar ik ben geen heel groot fan van deze serie. Dus ik ga de andere boeken ook lezen, al zal ik daar niet meteen in beginnen.

3/5 sterren

Honger kan je hier bestellen.

De test

Dit boek heb ik ook via de Luisterbieb geluisterd. De omschrijving sprak mij heel erg aan, maar ik kwam pas halverwege het boek erachter dat dit deel 5 uit een serie is. De serie gaat over een psycholoog die door de nationale recherche wordt ingehuurd. Ieder boek gaat over een andere zaak, dus het was niet zo erg dat ik bij deel 5 begon. Er werd soms teruggeblikt naar dingen die tussen personages gebeurd waren, maar dat werd goed genoeg uitgelegd.

In dit boek zoeken ze een seriemoordenaar die zijn slachtoffers een test laat maken en bij een onvoldoende worden ze vermoord. Hij is het zat dat domme realitysterren alle aandacht krijgen en beroemd worden, terwijl bijvoorbeeld wetenschappers die erkenning niet krijgen. Ik vond het een interessant boek. Door de zaak, maar het was ook fijn geschreven. Dus ik denk dat ik ook de andere boeken uit de serie ga lezen.

4/5 sterren

De test kan je hier bestellen.

Pogingen iets van het leven te maken

Hendrik Groen schrijft een jaar lang in een dagboek over zijn leven in het bejaardentehuis. Hij kan niet goed tegen de zeurende medebewoners en richt samen met een paar vrienden de oud-maar-niet-dood-club op om leuke dingen te doen.

Ik kende het verhaal al, omdat ik de tv-serie heb gekeken. Toch maakte dat het lezen niet minder leuk. Het blijft een aandoenlijke man en de schrijfstijl maakt het makkelijk te lezen. Ik ga ook het 2e boek lezen en stiekem hoop ik dat er ook een vervolg op de tv-serie komt.

4/5 sterren

Pogingen iets van het leven te maken kan je hier bestellen.

Dit artikel bevat affiliatelinks.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.