Dingen doen waar je blij van wordt

Het lijkt me al jarenlang fijn om gewoon te doen waar je blij van wordt. Toch lukte het nooit. Ik moest teveel van mezelf, vond dat ik geen tijd had om iets leuks te doen of vond dat ik het verdiende om iets te doen waar ik blij van werd. Daar is sinds kort verandering in gekomen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind. Ook als het huishouden op mij wacht of ik nog niets gedaan heb om het te ‘verdienen’.

dingen doen waar je blij van wordt

Positieve energie

Zodra ik iets deed waar ik blij van werd kreeg ik opeens veel energie. Ik was lichamelijk nog steeds moe, maar ik had opeens weer energie en motivatie om iets te doen. Maar ook de energie/moed om weer te vechten voor mijn gezondheid. Het helpt mij door de zware dagen heen en zorgt er voor dat ik überhaupt meer van het leven kan genieten. Dus waarom zou ik het dan niet doen?

Waarom wachten?

Voorheen stelde ik de dingen waar ik blij van werd vooral uit. Het was nooit een goed moment. Ik had te weinig energie, moest nog veel nuttige dingen doen, er was altijd wel een reden. Er waren genoeg leuke dingen die ik kon bedenken, maar die bleven allemaal op een lijstje staan tot het ooit een goed moment was. En toen realiseerde ik mij opeens dat er nooit een goed moment is. Er is altijd wel iets wat de timing niet perfect maakt. Maar maakt dat uit? Ook op een minder perfect moment kan je gewoon iets doen waar je blij van wordt. En dus stopte ik met wachten. Het was tijd om dingen te doen waar ik blij van werd.

dingen doen waar je blij van wordt

Oefenen

Ik zit nu nog in de oefenfase. Ik probeer te kiezen voor dingen die ik leuk vind, maar dat is nog best lastig. Soms knaagt er een schuldgevoel aan mij of voel ik mij zo slecht dat ik het uit wil stellen. Daarom probeer ik mij er nu op dat soort momenten toch toe te zetten. Ik weet namelijk dat het mij uiteindelijk veel oplevert. En dat voelt goed! Ik ben weer meer creatief bezig, kan meer ontspannen een serie kijken en heb eindelijk besloten om te starten met mijn webshop, waar ik al 5 jaar over nadenk.

Genieten

Als ik iets doe dat ik leuk vindt kan ik er redelijk van genieten. De schuldgevoelens of twijfels verdwijnen naar de achtergrond. Dat lukt steeds gemakkelijker, omdat ik iedere keer weer ervaar hoe fijn het is om iets te doen waar je blij van wordt. Het werkt inmiddels ook door als ik al gestopt ben met de activiteit. Ik heb meer levenslust, kan mezelf sneller uit een dal trekken en heb weer zin en vertrouwen in de toekomst. Ik kan het iedereen aanraden om gewoon eens iets te doen waar je blij van wordt!

Doe jij al regelmatig iets waar je blij van wordt?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

13 gedachten over “Dingen doen waar je blij van wordt”

 1. Ik zit op dit moment ook in de oefenfase van mijzelf meer gunnen qua leuke dingen voor mijzelf doen en het “moeten” loslaten. Ik blijf ook moe en heb pijn maar krijg er wel op een andere manier energie van.

  Beantwoorden
 2. Ik probeer vaak iets wat ik niet leuk vind, te belonen met iets wat ik wel leuk vind. Dat werkt eigenlijk best goed moet ik zelf zeggen. Hierdoor krijg je toch weer positieve energie.

  Beantwoorden
  • Dat heb ik ook heel lang geprobeerd, maar voor mij werkte het niet. Ik vond dat het niet leuke ding niet groot genoeg was om iets leuks te mogen doen bijvoorbeeld. Fijn dat het voor jou wel werkt!

   Beantwoorden
 3. Dat vind ik mooi. Want natuurlijk verdien je het gewoon om leuke dingen te doen zonder er eerst iets stom voor te hebben moeten doen. Maar dat is soms best moeilijk om aan jezelf te vertellen. Ik voel me soms ook wel schuldig als ik weer een hele dag met m’n blog bezig was terwijl de afwas nog staat te wachten. Maar het is eigenlijk waar wat je zegt. Je mag ook kiezen om iets te doen wat je leuk vindt.

  Beantwoorden
 4. Ik vind het soms ook lastig hoor om dingen te doen waar je blij van wordt. Vaak hangt het dan ook in combinatie met dat ik de dag ervoor bijvoorbeeld niks heb kunnen doen. Dan vind ik het soms wel lastig om juist dingen te gaan doen waar je blij van wordt.

  Beantwoorden
 5. Ik ben je website tegen gekomen via Lisanne.Leuk artikel heb je geschreven! Zelf vind ik het moeilijk om mezelf iets leuks te gunnen of om iets te doen om te ontspannen. Stom eigenlijk, want leuke dingen doen is juist belangrijk voor je!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.