Achter de schermen #17 – overleven

De afgelopen twee weken waren zwaar. Mijn lichaam was op en ik wilde eigenlijk alleen maar slapen. Ik ben de laatste tijd te vaak over mijn grenzen gegaan en na een paar tegenslagen merkte ik dat ik het niet meer trok. Ik ben ingestort en heb rust nodig. Gelukkig kan ik daarnaast nog wel genieten van lichtpuntjes, dus dat is fijn!

Ik begon met een pyjamadag. Ik was moe en hoefde nergens heen. Dus ik kroop in mijn pyjama onder een dekentje met een grote kop thee. Ik ben het Wetboek voor bloggers aan het lezen en ik vond dat ik een rocky road brownie had verdiend om bij mijn thee te eten!

Achter de schermen ben ik druk bezig voor Snappy Store. Ik werk aan de website, zoek producten uit en regel allerlei zaken op het gebied van verzenden en betalen. Veel werk, maar ik krijg er ook energie van. Ik weet dat het zwaar gaat worden om de webshop te maken die ik wil en vervolgens draaiend te houden. Maar ik word er blij van, dus het is het waard!

Mijn man vond het tijd om weer eens uit eten te gaan. Prima idee! We gaan vaak naar hetzelfde restaurant, maar we besloten nu om ergens heen te gaan waar we nog niet eerder geweest waren. We hadden er goede verhalen over gehoord dus tijd om te kijken of we het daarmee eens waren. Het eten is goedgekeurd en het is ook gezellig om daar te zitten. Dus we gaan er vast nog wel een paar keer naartoe.

Soms heb je van die dagen dat je alleen maar in bed wilt liggen, verstoppen voor de wereld en ontsnappen aan alle verplichtingen. Deze week had ik zelfs 2 van zulke dagen. Door de pijn en het slechte slapen ben ik gevoeliger voor stress. Toen ik maandag op mijn werk een krant aan het opmaken was nam die stress het helemaal over. Er waren te weinig berichten binnen gekomen om de krant mee te vullen en ik vond dat ik mijn collega’s niet kon storen in hun besprekingen om mijn probleem op te lossen. Dus uiteindelijk zat ik heel dichtbij een conversieaanval. Een collega heeft het laatste stukje afgemaakt en daarna ben ik in bed gaan liggen. Me ellendig voelen omdat ik het zover heb laten komen, maar ook omdat ik nog steeds zo op stress reageer.
Donderdag had ik weer zo’n dag. Ik zou mijn TENS halen bij de pijnpoli, zodat ik eindelijk minder pijn zou krijgen. Maar helaas bleek de arts niet goed opgelet te hebben en heb ik een contra indicatie, waardoor ik die TENS niet mag hebben. Dus ik voelde mij flink verslagen en hopeloos. Weer tijd om in bed te liggen dus. Huilen tot je weer inziet dat het leven doorgaat en ik weer de moed had om mijn schouders eronder te zetten.

Ik zie de fysio weer veel de laatste tijd. Deze week zelfs 3 keer! Twee keer bij mijn eigen fysio en een keer bij iemand die dry needling doet. De pijn wordt steeds erger, dus we gaan nu proberen of dry needling iets kan doen. Daarnaast blijf ik gewoon trainen bij mijn fysio. Hoewel het de laatste paar keer meer behandelen en masseren was dan sporten, omdat mijn lichaam het niet aankon.

Om tussendoor even te kunnen ontspannen ben ik aan het oefenen met mijn brushpennen. Het is nog best lastig om er netjes mee te schrijven, dus ik oefen op worksheets tot ik tevreden ben. Binnenkort ga ik beginnen met letters, eens kijken of dat ook lukt! En daarna kan ik misschien zelfs wel woorden en zinnen maken haha.

Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

7 gedachten over “Achter de schermen #17 – overleven”

 1. Jeetje meis, let goed op jezelf en blijf je grenzen bewaken. Je lichaam geeft nu duidelijke signalen. Hopelijk gaat het snel weer berg opwaarts

  Beantwoorden
 2. Zo moeilijk soms om die grenzen te bewaken. Ik ben er al slecht in, als je dan nog werk hebt lijkt het me nog veel moeilijker. Ik wens je veel moed. En leuk dat er toch ook nog lichtpuntjes te vinden zijn.

  Beantwoorden
  • Ik heb periodes waarin het goed gaat en periodes waarin ik er telkens overheen ga. Geen idee hoe het precies komt. Zorgt er wel voor dat ik er vertrouwen in heb dat ik die balans weer terug kan vinden

   Beantwoorden
 3. Jeetje meid wat naar voor je! Ik hoop dat je echt een balans kunt vinden tussen rust nemen en de stress los te kunnen laten. .. Al weet ik uit ervaring dat dat heel moeilijk is. 🙁

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.