DIY – bewaarpot voor losse thee

Ik ben dol op thee. Sinds een jaar drink ik thuis bijna alleen nog maar losse thee. Leuk, maar dat is veel minder handig op te bergen dan theezakjes. Herkenbaar probleem? Lees dan snel verder, want in een handomdraai maak jij leuke bewaarpotjes voor die losse thee!

Het enige wat je nodig hebt is een potje, een krijtbordsticker en een krijtje of krijtstift. Ik gebruik zelf de kleine bewaarpotjes van de Action. Die worden per 4 verkocht, dus je kunt gelijk 4 soorten thee bewaren en ze zijn goedkoop. De krijtbordstickers kan je op veel plekken kopen. Zo heeft o.a. de Action kant en klare stickers, maar heeft de Wibra ook grote krijtbordstickervellen. Die heb ik gebruikt. Je krijgt 3 A4 vellen voor 1 euro. Vervolgens kan je die zelf in alle maten en vormen knippen die je nodig hebt.

Bepaal waar je de sticker wilt hebben en meet uit hoe groot je de sticker moet knippen. Ik heb bij één potje de sticker aan de zijkant geplakt, maar ook bij één op de deksel. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Knip de sticker uit, plak hem op het potje en schrijf op welke thee je er in stopt. Voeg de thee toe, potje dicht, en klaar is Kees! Zo simpel is het! En als de thee op is en je andere thee in het potje bewaard pak je een nat doekje om de tekst weg te halen en schrijf je de naam van de nieuwe thee op. Ideaal!

Hoe bewaar jij je losse thee?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “DIY – bewaarpot voor losse thee”

  1. Ik vind losse thee altijd zo onhandig en loop er zo mee te stoeien vaak dat ik het dan maar laat. Maar zo in die potjes ziet er dan wel weer heel leuk uit.

    Beantwoorden
    • Dat had ik dus ook. Ook het zetten van losse thee vond ik onhandig. Maar ik heb nu een superhandige apparaatje daarvoor en door de thee zo op te bergen is de onhandigheid er helemaal van af!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.