DIY – kerstkaarten maken

Er liggen steeds meer kerstkaarten in de winkels en misschien heb je ook al de eerste kerstkaart ontvangen. Het kerstkaartenseizoen is weer geopend! Mijn moeder begon altijd al in de zomervakantie met het zelf maken van de kerstkaarten. Dat leek mij vreselijk, dus ik kocht altijd een pakje kerstkaarten. Dit jaar bedacht ik dat het ook anders kan. De kerstkaarten hoeven namelijk niet zo ingewikkeld te zijn als mijn moeder vroeger maakte. Ik kan ook simpele kerstkaarten maken waar minder tijd in gaat zitten. En dat laat ik jullie vandaag zien!

DIY kerstkaarten

Ik kocht een aantal spullen, voornamelijk bij de Action en Wibra. Met kaarten, knoppen, sterren en washi tape kon ik aan de slag. Ook kocht ik een doos met 10 kerstkaarten erin die je zelf kan kleuren. Je kan ze natuurlijk ook leeg versturen zodat de ontvanger ze zelf kan inkleuren, maar het is leuker om ze zelf te kleuren.

kerstballen knoopjes

Ik begon met de knoopjes. Die plakte ik her en der op de kaart om er vervolgens een touwtje aan te tekenen, zodat het op kerstballen lijkt. Deze kaarten kosten 10 tot 20 cent per stuk en ik was er maar een paar minuten per kaart mee bezig. Zeer haalbaar dus als je veel kerstkaarten wilt versturen.

washitape kerstboom

Daarna ging ik met washitape aan de slag om een kerstboom te plakken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze niet heel geweldig vind. Het idee is leuk, maar ik ben niet zo’n ster in dingen recht plakken, waardoor ik hem niet mooi vind. Maar als jij wel recht kunt plakken is het een leuk idee!

zelf kerstkaarten maken

Deze sterrenkaart was ook snel gemaakt en kost ook maar een paar cent. Hij is simpel, maar wel leuk.

DIY kerstkaarten

Mijn favoriet is deze kerstboom. In vergelijking met de andere kaarten kostte deze iets meer tijd, maar alsnog was hij relatief snel af. Ook deze is in verhouding iets duurder om te maken, maar alsnog goedkoop. Van deze ga ik ook meer kaarten maken om te versturen.

kerstkaarten maken

Als je liever kleurt is het pakket van de Action een goede optie. Voor 95 cent heb je 10 kaarten die er allemaal verschillend uitzien. En dan kan je ook nog eens kiezen uit 3 verschillende doosjes. Dus dan kan je naar 30 mensen een andere kerstkaart sturen.

Maak jij je kerstkaarten zelf of koop je ze kant en klaar?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

1 gedachte over “DIY – kerstkaarten maken”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.