Een weekend in de Belgische Ardennen

In april ben ik een weekend met mijn vriend naar de Belgische Ardennen gegaan. We hadden een hotelbon waarmee we op meerdere plekken in de Benelux terecht konden. De Ardennen sprak ons het meest aan qua omgeving en reistijd, dus boekten we een hotel in Stavelot. We hebben daar een heerlijk weekend gehad, mede door het goede weer. Wij waren daar namelijk in het warmste weekend van april.

Stavelot is een klein dorpje. De omgeving is niet alleen heuvelachtig, het dorp zelf ook. Overal liggen een soort kinderkopjes en je moest regelmatig omhoog/omlaag lopen om ergens te komen. Zelfs onze hotelkamer was scheef. De vloer liep schuin, waardoor ook de tvtafel schuin stond. Gelukkig was het bed wel recht, en zijn we er niet uitgerold! Ik was overigens blij dat ik niet zelf hoefde te rijden daar, want dat lijkt me niet heel fijn.
De eerste dag hebben we door het dorp gelopen en genoten van het uitzicht. Daar kon ik uren naar blijven kijken!

Op de 2e dag zijn we naar Coo gegaan. Een dorpje wat niet ver weg licht. In Coo heb je 2 watervallen. Je kunt er heel dichtbij komen en je hebt prachtig uitzicht op de watervallen. Ze zijn niet superhoog, maar wel mooi. Aan de overkant van de watervallen zit het pretpark Plopsa Coo. Daar had je denk ik het mooiste zicht op de watervallen, maar wij stonden aan de zijkant en dat was ook mooi.

In Coo zijn we ook naar een klimbos gegaan (daar wil ik ook nog een losse blog over schrijven). Dat wilde ik al heel lang in Nederland een keer doen, maar in de Ardennen is het veel leuker natuurlijk! Het was een parcours met verschillende hindernissen op verschillende hoogtes. Tussendoor had je een paar keer een tokkelbaan. En aan het eind ging je over een zipline die 130 meter hoog was. Ik was bang dat het te zwaar zou zijn voor mijn lichaam, maar dat viel echt heel erg mee. Ik heb onwijs genoten en wil dit zeker vaker doen!

Na het klimmen en klauteren waren we moe, dus we besloten in een treintje te stappen waarmee je ‘wildlife’ kon zien. Het waren vooral veel geiten en herten. Ook een aantal andere dieren, maar er leven daar natuurlijk niet echt wilde dieren. Het was lastig foto’s maken, omdat het treintje nauwelijks stil stond. Ook gooide de bestuurder op iedere plek brood naar de dieren, waardoor de meesten steeds met hun hoofd bij de grond hingen of oncharmant aan het kauwen waren.

Nadat we alles in Coo gezien en gedaan hadden, reden we terug naar Stavelot. Mijn vriend besloot een alternatieve route te rijden, die vast mooier was dan de snelweg. We reden het bos in en hoe verder we kwamen, hoe minder het op een weg leek. Toch vond Google maps dat we nog verder rechtdoor konden. Uiteindelijk zijn we toch maar omgedraaid, maar ondertussen hadden we nog een paar keren een schitterend uitzicht.

Op de 3e en laatste dagen wilden we op tijd naar huis. Het was nog 3,5 uur rijden en ik zou de volgende dag ook weer de hele dag therapie hebben. Dus we besloten om alleen even naar de grotten van Remouchamps te rijden. Dit was op de route en leek ons erg mooi. In de grot loop je eerst ongeveer een kilometer en daarna vaar je terug met een bootje. Erg leuk! Het was overal 14 graden, dus kouder dan buiten, maar goed te doen. Wel was het soms lastig lopen, omdat de grond of trap scheef was of omdat het glad was. Maar het was wel heel mooi om alles te zien en de gids kon (in 4 talen) goed uitleggen hoe alles ontstaan was.

Ben jij wel eens in de buurt van Stavelot geweest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.