Eeuwige student

Al zolang ik mij kan herinneren vind ik het leuk om te leren. Ik haalde vaak informatieve boeken uit de bieb. Op de basisschool heb ik zelfs afgesproken met een vriendin om voor de lol een werkstuk te maken in de zomervakantie. Ja echt, vind je me nu een nerd? Werkstukken maken voor de lol zal ik niet meer doen, maar ik vind leren nog steeds heel leuk. In mijn doelen voor mei heb ik dan ook niet voor niets iets over studeren opgenomen.

eeuwige student

Studies

Het is voor mij nooit de vraag geweest of ik ging studeren. Nu heb ik mazzel dat het financieel mogelijk was, maar ik denk dat ik nog liever een grote schuld had gehad, dan dat ik niet was gaan studeren. Sterker nog, 2 jaar na mijn afstuderen begon ik aan een compleet nieuwe HBO-studie waarvoor ik alles moest lenen. Ik moest alleen al na 3 maanden stoppen door mijn gezondheid. Toch sluit ik niet uit dat ik het ooit, al is het over 15 jaar, toch weer ga proberen. Op de studiestress na heb ik het namelijk nooit erg gevonden om te studeren. De lessen vond ik leuk, verslagen maken kan ik goed en leren was eigenlijk nooit nodig.

Thuis studeren

Ondertussen vermaak ik mezelf met thuisstudies. Ik heb er nu 2 afgerond en ben er met één bezig. Waarom? Gewoon, omdat het leuk is. Ik heb tijdens mijn studie een thuiscursus journalistiek en nieuwe media gevolgd, omdat ik naast mijn minor nog iets meer wilde leren. Na het behalen van mijn diploma heb ik een thuisstudie copywriting gedaan, omdat ik daar meer mee wilde oefenen. Daarna lag het studeren een tijdje stil. Ik was te druk bezig met mijn gezondheid, waardoor ik geen tijd, energie en concentratievermogen had. Gelukkig kon ik een jaar geleden beginnen met de thuisstudie medisch secretaresse. In theorie kan ik mijn diploma halen en er werk in proberen te vinden. Maar ik doe het vooral voor de lol. Ik ben dol op medische dingen en heb daar altijd al meer over willen leren.

studeren is leuk

Cursussen

Naast de thuisstudies heb ik deze maand ook een cursus gevolgd. Ik volgde een fotografiecursus bij de Shawacademy en daar werd het aanbod gedaan om voor €395 levenslange toegang te kopen voor hun cursussen. Ze bieden veel verschillende dingen aan en het was behoorlijk aantrekkelijk om hier op in te gaan. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan, maar ik wil in de toekomst wel vaker cursussen gaan volgen. Gewoon even een paar weken mijn kennis uitbreiden. Heerlijk! Of het nou in de praktijk of in theorie is, dat maakt niet uit. Ik wil gewoon leren!

Leergierig

Ik zei het al, misschien ga ik ooit weer studeren. En ik wil vaker cursussen gaan volgen. Ik lees daarnaast ook nog eens informatieve boeken voor de lol. Gewoon omdat ik het interessant vind en meer wil leren. Als ik een tijd niets nieuws leer word ik onrustig. Ik moet mijn hersenen gewoon voeden met nieuwe kennis. Zelfs als het maar met een training van een middag is. Ik ben een eeuwige student. Ik kan mijn niet voorstellen dat ik ooit wil stoppen met het leren van nieuwe dingen.

Wil jij ook zo graag leren? Of heb jij juist een hekel aan leren?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Eeuwige student”

 1. Ik herken mezelf hierin helemaal! Ik hou van studeren en bijleren. Ondanks het ziek zijn, ben ik erin geslaagd om een diploma te behalen en dat gaf me zoveel voldoening. Dat diploma heb ik nu al negen jaar (time flies) maar jammer genoeg doe ik er eigenlijk niks mee. Dat vind ik toch wel frustrerend. Leuk dat je ook van studeren houdt en gewoon voor de fun wil bijleren. Je artikel heeft me aan het denken gezet om toch maar eens opnieuw opties te bekijken om iets met mijn diploma te doen, binnen mijn mogelijkheden. Fijne zondag!

  Beantwoorden
 2. Ik probeer mijn studenten er regelmatig van te overtuigen: ja, leren is leuk!
  Via mijn werk doe ik regelmatig cursussen en trainingen en mijn laatst afgeronde opleiding was de master Leren en innoveren.
  Maar ook via internet is zoveel te vinden, webinars zijn bijvoorbeeld ideaal.

  Beantwoorden
 3. Leuk dat je lekker doet waar je je goed bij voelt!

  Ik heb meerdere studies gedaan, de laatste hbo-studie omdat het moest voor mijn werk. Ik zat daar niet op m’n plek en leerde niet wat ik wilde leren. Toen ik bijna klaar was, werd ik alsnog ontslagen. Wrang.

  Ik wil blijven leren, maar dat wat IK wil. Geen hbo of uni meer…

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.