Favoriete series – deel 2

Weet je nog dat ik laatst een artikel schreef over mijn favoriete series? Ik zei toen dat er nog een artikel zou komen, omdat ik teveel favorieten had. Bij deze dus! En weet je wat het leuke is? Er komt binnenkort ook nog een 3e artikel, want er staan er nog meer op mijn lijstje!

House M.D.
Ik ben dol op medische dingen. Ik keek vroeger al naar Ingang oost waarbij echte mensen werden gefilmd op de eerste hulp. Daarna keek ik alle afleveringen van de serie E.R. en toen kwam House. Ik was meteen fan. House is een arts die niet zo doorsnee is. Hij heeft pijn en is verslaafd aan pijnstillers. Hij haat patiënten en heeft het sarcasme uitgevonden. In de serie komen veel mensen voorbij met klachten die niet bij voor de hand liggende diagnoses passen. Dus dan gaat House een uur lang op zoek naar de juiste diagnose. Na 5 verkeerde wordt eindelijk de goede diagnose gevonden en geneest de patiënt weer. Meestal maakt hij tussendoor nog even wat ruzie met zijn baas en medewerkers.

Wat ik zo leuk vind aan deze serie is dat er ook wel wat aandacht aan medische dingen wordt gegeven. Het klopt echt niet allemaal, maar het is wel leuk om te zien. Er is zelfs een boek waarin een paar cases uit de serie zijn omschreven. Die wil ik nog steeds een keer lezen. Daarnaast vind ik het personage House gewoon interessant. Eigenlijk is hij gewoon een chagrijnige knuffelbeer!

Game of thrones
Iedereen heeft wel eens van deze serie gehoord. Sommige mensen zijn lyrisch, anderen hebben commentaar op al het bloot en geweld. Hoe je het ook bekijkt; het is een serie waar veel over wordt gesproken. Ik hoor bij de groep die lyrisch is over deze serie. Ik ben sowieso bezig met de boeken, dus dat zorgt er misschien ook voor dat ik de serie iets sneller leuk vind. De beelden zijn heel erg mooi en het verhaal is interessant. Het knappe aan dit verhaal vind ik dat het niet echt is (hoe vaak lees je iets over draken in de Middeleeuwen?), maar het komt wel realistisch over.

Ik vind het jammer dat een seizoen maar uit 10 afleveringen bestaat. Er wordt ook veel uit de boeken weggelaten. Toch vergeef ik het de makers. De serie is gewoon mooi gemaakt. Goed camerawerk, goede acteurs, gewoon goed.

Orange is the new black
Ik moet toegeven dat ik deze serie nogal laat ontdekte. Ik had er ooit voorstukjes van gezien op tv en besloot het op mijn lijstje te zetten. Toen we eindelijk Netflix kregen kwam hij iets hoger op de lijst te staan, maar ik ging nog steeds niet kijken. Pas bij de release van seizoen 3 besloot ik dat het tijd werd om te kijken. Na 2 afleveringen was ik fan en heb ik in een week alle 3 de seizoenen gekeken. En nu moet ik afkicken.

De serie gaat over Piper. Ze heeft 10 jaar geleden drugsgeld vervoerd en wordt daar alsnog voor opgepakt. Inmiddels had ze een goed leven opgebouwd en past ze helemaal niet tussen de mensen in de gevangenis. Ze moet zich in het begin aanpassen, maar uiteindelijk blijkt ze er goed tussen te passen.

Dexter
Helaas is deze serie al afgelopen. Toch vond ik dat Dexter niet in mijn lijst mocht ontbreken. Het verhaal gaat over een seriemoordenaar die bij de politie werkt. Jarenlang kan hij ongestoord zijn gang gaan. Niemand heeft hem door, zijn collega’s niet, maar ook zijn familie niet.

Ik vind het verhaal intrigerend en het is goed in elkaar gezet. Iedere aflevering was weer leuk om te kijken. Zeker bij het laatste seizoen was de spanning om te snijden. De laatste aflevering had een soort van open einde, dus ik hoop stiekem dat er ooit nog nieuwe aflevering komen.

Staan hier ook favoriete series van jullie tussen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Favoriete series – deel 2”

  1. Ik heb ze allemaal gevolgd, behalve House (dat keek ik soms wel eens als het op tv kwam). Game of Thrones vond ik heel vet trouwens, net als de eerste twee seizoenen van Dexter.

    Beantwoorden
  2. hahaha! ik heb ze allemaal gekeken! House op aanraden van jou zelfs. en ik vind ze allemaal geweldig (iets met genen? ;P), maar heb OITNB (nog) niet afgekeken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.