Aanrader: ga naar een pluktuin!

Weet je nog het artikel waarin ik een paar leuke uitjes beschreef? Ik gaf aan dat ik nog nooit in een pluktuin was geweest, maar dat ik dat heel graag wilde. Deze week is dat gelukt! Ik ben naar een pluktuin hier in de buurt geweest. Ik vond het zo leuk dat ik besloot om er een artikel over te schrijven.

ervaring pluktuin

Het idee van een pluktuin is heel simpel. Je hebt een groot veld, daar staan bloemen. Je krijgt een emmer en een schaartje mee en je mag je eigen boeket gaan plukken. Vervolgens betaal je alleen voor het boeket. Je betaald dus geen losse toegangsprijs. Wij waren met drinken erbij nog geen €7,50 per persoon kwijt. Je betaalt dus niet eens meer voor de bloemen vergeleken met een bloemist, maar het is wel extra leuk!

lieveheersbeestje

Zoals ik zei kregen we dus een eigen emmer en schaartje. Je mag er alles indoen wat je wilt. Zo vol als je wilt. Er stonden nu veel veldbloemen, gladiolen en zonnebloemen. In het voorjaar staan er juist tulpen. Het is iedere keer weer iets anders dus. Omdat je zelf zoveel mag plukken als je wilt kan je dus ook verschillende boeketten maken. Ik heb nu een boeket met gladiolen, een veldbloemen boeket, en 2 vaasjes met zonnebloemen. In principe 3 boeketten voor de prijs van 1 dus. De hele woonkamer is nu opgevrolijkt door al die bloemen!

hannekes pluktuin

Het voordeel van de veldbloemen is dat het insecten aantrekt. Er waren een paar vlinders en lieveheersbeestjes, maar vooral veel hommels. Ik vond het naast het plukken dan ook heel erg leuk om foto’s te maken. En het voordeel van zoveel bloemen is dat er kansen genoeg zijn om een mooie foto te maken. Ideaal!

pluktuin

Na het plukken hebben we nog even wat gedronken. Ik kwam erachter dat ze ook nog schapen, konijnen en kippen hadden. De konijnen en kippen vonden mij niet interessant. De schapen wel. Ze bleven mij opzoeken en aandacht vragen. Oftewel; mijn middag was top!

pluktuin flevoland

Zijn jullie al eens in een pluktuin geweest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |
Loading comments...