Meteen naar de inhoud

Aanrader: ga naar een pluktuin!

Weet je nog het artikel waarin ik een paar leuke uitjes beschreef? Ik gaf aan dat ik nog nooit in een pluktuin was geweest, maar dat ik dat heel graag wilde. Deze week is dat gelukt! Ik ben naar een pluktuin hier in de buurt geweest. Ik vond het zo leuk dat ik besloot om er een artikel over te schrijven.

Het idee van een pluktuin is heel simpel. Je hebt een groot veld, daar staan bloemen. Je krijgt een emmer en een schaartje mee en je mag je eigen boeket gaan plukken. Vervolgens betaal je alleen voor het boeket. Je betaald dus geen losse toegangsprijs. Wij waren met drinken erbij nog geen €7,50 per persoon kwijt. Je betaalt dus niet eens meer voor de bloemen vergeleken met een bloemist, maar het is wel extra leuk!

Zoals ik zei kregen we dus een eigen emmer en schaartje. Je mag er alles indoen wat je wilt. Zo vol als je wilt. Er stonden nu veel veldbloemen, gladiolen en zonnebloemen. In het voorjaar staan er juist tulpen. Het is iedere keer weer iets anders dus. Omdat je zelf zoveel mag plukken als je wilt kan je dus ook verschillende boeketten maken. Ik heb nu een boeket met gladiolen, een veldbloemen boeket, en 2 vaasjes met zonnebloemen. In principe 3 boeketten voor de prijs van 1 dus. De hele woonkamer is nu opgevrolijkt door al die bloemen!

Het voordeel van de veldbloemen is dat het insecten aantrekt. Er waren een paar vlinders en lieveheersbeestjes, maar vooral veel hommels. Ik vond het naast het plukken dan ook heel erg leuk om foto’s te maken. En het voordeel van zoveel bloemen is dat er kansen genoeg zijn om een mooie foto te maken. Ideaal!

Na het plukken hebben we nog even wat gedronken. Ik kwam erachter dat ze ook nog schapen, konijnen en kippen hadden. De konijnen en kippen vonden mij niet interessant. De schapen wel. Ze bleven mij opzoeken en aandacht vragen. Oftewel; mijn middag was top!

Zijn jullie al eens in een pluktuin geweest?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

11 reacties op “Aanrader: ga naar een pluktuin!”

  1. Ik ben nog nooit bij een pluktuin geweest, wel bij een groente tuin waar je zelf je groente mag plukken. Ontzettend leuk om te doen. En ook nog lekker vers van t land.

    Ik vind trouwens je foto’s erg mooi. Vooral het schaapje is te schattig.

  2. we gaan vast nog een keer, toch? het was ook fijn dat er bankjes stonden om even te gaan zitten; lekker een beetje om je heen kijken. de foto’s zijn inderdaad mooi geworden!

  3. Eerst en vooral: leuke foto’s! En het lijkt me zo tof om te doen, dat ik meteen heb opgezocht of het hier in België ook bestaat. En ja, inderdaad, maar ver weg waar ik vandaan woon…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.