Februari in foto’s – winter en voorjaar

Februari was een bijzondere maand door de sneeuw en vervolgens het mooie lenteweer. Ik begon met mijn afstudeerstage, maar de school was 2 dagen dicht door de sneeuw. Een week later at ik in mijn tshirt een ijsje en had ik een ultiem vakantiegevoel.

Ik zou in januari al beginnen met mijn afstudeerstage, maar door de lockdown besloten we het uit te stellen tot het onderwijs weer fysiek kon plaatsvinden. Dat leek op een gegeven moment ver weg, dus 1 februari begon ik dan toch maar online. Raar om zo les te geven, maar het ging goed. En die week werd duidelijk dat de basisscholen weer open mochten dus ik heb maar 2 dagen online les hoeven geven.

Een week later kon ik dan echt starten met mijn afstudeerstage. Het was een rare dag, omdat de kinderen voor het eerst sinds een lange tijd weer op school waren, ze maandag sneeuwvrij hadden en een nieuwe juf hadden. Daarnaast moest ik zoeken waar alles stond, hoe alles werkte en wat voor kinderen er in de klas zitten. Die week erna was de school op maandag weer dicht door de gladheid, dus toen had ik dinsdag weer een vreemde dag. Ik ben benieuwd hoe het na de voorjaarsvakantie gaat als zowel de kinderen als ik meer gewend zijn, want dit was een bijzondere start.

Hoewel ik een hekel aan de winter heb, word ik wel gelukkig van sneeuw. In de winter heb ik door de kou en donkere dagen minder energie, maar als er sneeuw ligt voel ik me vaak goed. Ik heb dan ook meerdere sneeuwwandelingen gemaakt deze maand. Het was natuurlijk nog steeds koud, maar door de strakblauwe lucht en de zon voelde het helemaal niet zo koud. En het is gewoon bijzonder om een witte omgeving te zien, omdat we dat steeds minder hebben. Het was natuurlijk niet alleen maar leuk, omdat het lastig was om bij de supermarkt te komen (ik woon in een buitengebied waar geen strooiroutes langskomen) en ik op sommige stukken aangespannen moest lopen om te voorkomen dat ik onderuit ging. Toch heb ik genoten van de week dat er sneeuw lag.

De tas waar juf op staat die je in dit bericht ziet is van Mees&Co. Zij organiseerden een online bingo en ik besloot mee te doen. Normaal zou een online bingo niet zo bijzonder zijn, maar omdat er nu zo weinig leuke dingen kunnen plaatsvinden was het leuk om mee te doen. Ondanks dat ik gewoon op de bank zat voelde het toch als een uitje. Ik heb helaas niets gewonnen, maar ik heb wel een leuke avond gehad. Toevallig organiseerde mijn opleiding een week later ook een online bingo waar ik aan mee heb gedaan. Ik heb nu dus vaker bingo gespeeld dan ik in de afgelopen jaren gedaan heb haha.

Omdat het lekker weer was besloten mijn vriend en ik een wandeling te gaan maken. We zijn naar Montferland gereden waar een natuurgebied zit wat er meer Duits dan Nederlands uitziet. Het is een heuvelachtig gebied met bos. We hebben daar een route van 7km gelopen en zijn tussendoor nog op de uitkijktoren geklommen. Ik had echt even het gevoel dat we op vakantie waren, heerlijk!

Bij mooi weer hoort ijs! Dus we zijn een dag na de wandeling naar een goede ijssalon gereden om een ijsje te halen. Deze hebben we buiten, zonder jas, opgegeten. Perfect om het vakantiegevoel nog even vast te houden! Ook een fijne manier om bij te komen van de, voor mij, zware wandeling die dag ervoor.

Deze week heb ik mijn fiets weer onder de spinnenwebben vandaan getrokken en ben ik meerdere keren naar het dorp gefietst. Ik heb een elektrische fiets, maar het is 12 km fietsen met weinig beschutting, dus ik fiets alleen als een beetje mooi weer is. Dat was het nu en ik vond het ook fijn om weer te fietsen. Hopelijk kan ik de komende maanden weer vele kilometers fietsen!

Afgelopen week had ik voorjaarsvakantie. Ik heb veel gedaan voor school, maar tussendoor heb ik ook in de tuin gewerkt om straks lekker buiten te kunnen zitten. Roosje is de tuin weer aan het ontdekken (ze is een mooi-weer-kat) en toen ik even ging zitten om uit te rusten kwam ze meteen bij mij op schoot zitten zodat ze even rustig om zich heen kon kijken. Wat is het toch een held…

Wat heb jij gedaan deze maand?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.