Lenzen of een bril? Mijn dilemma

Het lukte mij niet om het mondkapje zo te dragen dat mijn bril niet beslaat. Dus toen de mondkapjesplicht kwam besloot ik om lenzen te gaan proberen. Voor die tijd zette ik mijn bril op mijn hoofd (zoals je met een zonnebril zou doen) als ik met een mondkapje een winkel in ging. Daar was ik klaar mee. Met lenzen zou ik daar geen last meer van hebben.

Ik was altijd tevreden over mijn bril. Sterker nog, toen ik 13 was en mijn eerste bril kreeg riep ik dat ik desnoods een bril met vensterglas zou gaan dragen als ik geen bril meer nodig zou hebben. Ik vond mezelf mooier met een bril. Daardoor heb ik lenzen nooit overwogen.

Naast de mondkapjes had ik niet zozeer last van mijn bril, maar er zijn wel een paar dingen waarbij een bril niet handig is. Zo bleven de druppels tijdens de regen op mijn glazen zitten en kunnen brilglazen beslaan als je van de kou een warme ruimte binnengaat. Ook het maken van portretfoto’s is lastiger door de reflectie van de glazen. Oja, ik vind het ook lastig dat je je glazen regelmatig schoon moet maken omdat je anders een beetje wazig ziet. Maar heel veel meer ‘nadelen’ ervaarde ik niet met mijn bril.

De lenzen bevallen goed. Het indoen ging vrij soepel toen ik de juiste lenzen gevonden had en het kijkt ook prima. Wat ik vooral fijn vind is dat ik een tijd met een mondkapje rond kan lopen zonder beslagen glazen. Ik ben inmiddels ook gewend aan mijn gezicht zonder bril en ik vind mezelf nu ook goed zoals ik ben, zonder bril. Dat is een pluspunt van de lenzen.

Kennelijk knipper ik niet zoveel, waardoor ik droge ogen krijg. Hierdoor zitten mijn lenzen soms niet zo lekker meer. De lenzen zijn ook lastig als je een dutje wilt doen, want het voelt niet fijn om te slapen met lenzen. Ik heb ook gemerkt dat ijzige kou en harde wind heel vervelend voelt als ik mijn lenzen inheb.

Eigenlijk komt het er op neer dat lenzen heel fijn zijn met de mondkapjes. Ik hoef mijn bril niet af te doen of door beslagen glazen te kijken. Maar omdat ik verder vrijwel geen nadelen ervaar aan mijn bril en de lenzen wel een paar nadelen hebben ben ik nog niet overtuigd om altijd lenzen te blijven dragen. Nu wissel ik mijn bril en lenzen een beetje af. Ik doe mijn lenzen in als ik meerdere keren of langere tijd een mondkapje op moet, maar draag thuis vaak mijn bril.

Ik twijfel of ik nog lang door wil gaan met mijn lenzenabonnement of dat ik het ongemak met de mondkapjes maar gewoon accepteer. Misschien ga ik door tot de mondkapjes niet meer verplicht zijn, maar daarna ga ik denk ik gewoon weer een bril dragen.

Herken jij het dilemma tussen een bril of lenzen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.