Meteen naar de inhoud

Gratis haakpatronen van bekende figuren

Eerder schreef ik een artikel over gratis Disney haakpatronen. Dit artikel is nog steeds erg populair, dus daarom leek het mij leuk om een soortgelijk artikel te maken. Dit keer niet zo zeer met haakpatronen van Disneyfiguren, maar allerlei verschillende bekende figuren. Alle haakpatronen zijn gratis!

Mario
Wie kent Super Mario nou niet? Of je het nou wel of niet gespeeld hebt; je hebt er vast wel eens over gehoord. Ik heb de haakpatronen van verschillende karakters uit het spel gevonden. Naast Mario kan je ook Luigi haken. En herinner je nog die bloem die uit een blok omhoog kwam? Ook van die schattige ster is een haakpatroon. Dan heb je ook nog de koning die eruit ziet als een wolkje. Toad en Toadette mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Naast die 2 paddestoelen heb je ook nog de boze paddestoelen die je pijn deden. En je hebt ook nog deze lieve schattige paddenstoeltjes. Tot slot heb je nog een bom aan een ketting en een gewone bom om je Mario collectie af te maken. Hier ben je voorlopig wel zoet mee lijkt mij!

Inside out
Ik heb nog geen tijd gehad om deze animatiefilm te kijken, maar ik heb al wel alle haakpatronen opgeslagen. Misschien kan ik het een keer combineren. De film kijken en beginnen aan een van de figuren. Deze haakpatronen zijn niet alleen gratis, maar ook nog eens in het Nederlands, heel fijn! Je hebt Riley en al haar emoties. Sadness (verdriet),  Anger (woede), Disgust (afschuw), Fear (angst), Joy (vreugde) en Bing Bong.

Woezel en pip
De haakpatronen van Woezel en Pip staan op dezelfde website. Ook weer in het Nederlands. Deze patronen wil ik graag een keer uitwerken voor een kraamcadeautje, dat lijkt me zo leuk! Laten we beginnen met Pip aan een ballon. En dan Woezel, ook aan een ballon.
Het is sowieso wel de moeite waard om de andere patronen op deze website te bekijken. Er staan heel veel leuke, gratis, patronen op!

Southpark
Heb jij ook een man of zoon die vindt dat haken stom is? Daar denkt hij vast anders over als hij deze Southpark poppetjes heeft gezien! Mijn man wil graag dat ik ze binnenkort een keer voor hem maak. Ook deze patronen zijn in het Nederlands geschreven. Het zijn helaas maar 3 patronen, maar dat is beter dan niets! Er is een patroon van Kenny, Cartman en Stan.

6 knuffels
Dan zijn er nog 6 haakpatronen die niks met elkaar te maken hebben, maar die ik allemaal zo leuk vind dat ik ze gewoon wil delen. Als eerste Baymax uit de film Big Hero 6. Je moet iets verder naar beneden scrollen en dan kom je bij het Engelstalige patroon uit. Dan hebben we een patroon van Beertje Paddington, die er niet alleen uitziet als een knuffelbeer zoals Baymax, maar er ook daadwerkelijk een is. En Gromit, van Wallace en Gromit, is in deze afmeting ook prima te gebruiken als knuffel. Voor Snoopy geldt precies hetzelfde. En ken je Gizmo nog? Het diertje dat er uit ziet als een superlieve knuffel. Ik hoop nog stiekem nog steeds dat Gremlins echt bestaan en ik ooit een Gizmo in huis kan hebben! Tot slot heb ik het haakpatroon en Scrat voor je. Hij valt misschien een beetje buiten de boot, omdat hij geen knuffel is zoals de rest, maar ik vind Scrat al jaren geniaal. Hij moest gewoon tussen deze lijst staan dus!

Dit was het voorlopig weer, maar misschien schrijf ik in de toekomst wel weer eens een soortgelijk artikel. Van welk bekend figuur zoek jij nog een haakpatroon? Dan ga ik daar naar op zoek.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

22 reacties op “Gratis haakpatronen van bekende figuren”

 1. Mijn haakvriendin (hihi ja zo noem ik haar even voor het gemak) probeert me al tijden over te halen om ook te gaan halen. Ik geloof dat het haar zojuist is gelukt. Ik hou van Mario! 😀 En Baymax, ahh cute! Op deze manier vind ik het wel heel erg leuk! maar ik ben wel een beginner. Heb je daar nog tips voor? Hoe je begint met haken?

  1. Ja leuk! 😀
   Het is denk ik iets makkelijker om te beginnen met een Nederlands haakpatroon. Ook een patroon dat goed geschreven is, want niet alle patronen zijn even duidelijk. Ik vind zelf de boeken van Christel Krukkert heel fijn (die staan vast wel bij jullie in de bieb, hier wel tenminste). Voorin haar boeken legt ze ook alle termen uit met foto’s. Verder is het misschien handig om een keer met die vriendin af te spreken zodat zij even voor kan doen hoe je een magische ring, vaste en stokje maakt. Dat vind ik zelf gemakkelijker dan het uit tekst en foto’s te moeten leren. En ik zou ook beginnen met haken met katoen, dat is net iets gemakkelijker dan wol.

 2. Hoi Leonie wat een onwijs leuke patronen!
  Ik ben op zoek naar patronen van winnie de poeh, tijgertje en Knorretje. Heb jij daar patronen van?
  Groetjes Ineke.

 3. miranda Benedictus

  Hoi,

  Ik ben op zoek naar de haakpatronen van winnie the pooh en zijn vriendjes. Heb jij die voor mij?
  Mvg Miranda Benedictus

    1. Hallo Leonie, misschien brutaal, maar zou je ze ook naar mij kunnen mailen? Ik wil het graag haken voor mijn aanstaande kleinkind. Bij voorbaathartelijk dank.

 4. Hoi Leonie, Ik ben bezig met de Inside Out figuren. Ik wil beginnen aan Joy maar die kan ik niet openen. Ik krijg dan een foutmelding. Kan jij mij eraan helpen?
  Groepjes Kirsten

  1. Ik heb hem al gevonden!
   Bedankt voor alle andere linkjes. En je hebt een leuke website, we hebben er al veel van gemaakt.
   Groetjes

 5. Hoi Leoni,

  zag dat je de haakpatronen hebt van winnie the pooh en zijn vriendjes, zou je die mij ook willen sturen?

  Groetjes Nadine

 6. Wij zijn hier opzoek naar een haakpatroon voor een ninjago poppetje. Mijn zoon is daar helemaal gek op een mijn schoonmoeder wel het wel proberen. Enige voorwaarde is dat ik een patroon vind . Kan iemand mij helpen.?

  1. Hi Miranda,

   Een hele tijd geleden was jij op zoek naar een patroon voor een ninjago poppetje. Heb je er toevallig één gevonden? Ik ben nu op zoek maar kan het nog steeds niet echt vinden.

   Gr. Cassandra

 7. Hoi Leonie,

  Ik ben bezig met het vertalen van het haakpatroon van Mario maar met de snor kom ik er niet helemaal uit. Kunt u me daarmee helpen?
  Groetjes Rosa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.